Glenn Hughes zahraje v pondělí v Praze

07.02.2017 16:51 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Už v pondělí 13. února se v pražském klubu MeetFactory představí Glenn Hughes. Tímto koncertem nahradí původní zrušené vystoupení z 23. listopadu minulého roku, kdy měl zahrát společně s průkopníky funk metalu Living Colour. Ti však z neuvedeného důvodu zrušili celou šňůru, a tak Hughesovi nezbylo nic jiného, než celé turné přeplánovat. Praha tak dostala druhou šanci. V roli předkapely se představí náhradníci, britští hardrockeři Stone Broken.

Glenn Hughes je výtečným baskytaristou a neméně skvělým zpěvákem. Je známý svým funkovým feelingem, který vhodně kombinuje s hard rockem. Nikdy však stylově neustrnul na místě.

Aktivní hudební kariéru začal v roce 1968 ve skupině Finders Keepers, posléze prošel funkovými Trapeze. Do širšího povědomí však vešel působením u Deep Purple, kde se uvolnilo místo baskytaristy po Rogeru Gloverovi. Společně s tehdejším nově příchozím Davidem Coverdalem se střídal i u mikrofonu jako druhý zpěvák. Po rozpadu skupiny začal spolupracovat s mnoha dalšími špičkovými muzikanty, jejichž výčet by zaplnil obsah dalšího článku. V roce 1985 nakrátko nastoupil jako zpěvák projektu Tonyho Iommiho pod hlavičkou Black Sabbath. Zanechal též českou stopu spoluprací s Monkey Business. V poslední době se věnoval, krom své sólové kariéry, hraním v supergroup Black Country Communion, kde působí společně s Derekem Sherinanem, Joem Bonamassou a Jasonem Bonhamem.

Glenn Hughes vydal v loňském roce skvělou desku "Resonate". Ta je esencí moderního hard rocku a jistě nebude, krom jeho největších rockových zářezů, chybět v playlistu pražského vystoupení. Fanoušci jednoho z největších rockových hlasů se již teď mohou těšit na pondělí 13. února, kdy v klubu MeetFactory předvede své umění live.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY