V listopadu zahraje v Praze Marianne Faithfull

14.10.2002 11:06 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Marianne Faithfull
© facebook interpreta
Do Prahy zavítá v rámci evropského turné k desce "Kissin Time" známá britská zpěvačka Marianne Faithfull. Představí se v pražském Paláci Akropolis 3. listopadu od půl osmé večer.

Zpěvačka, která se narodila před padesáti pěti roky, vtrhla do světa velkého showbusinessu v roce 1964 písní "As Tears Go By", jíž složili společně Mick Jagger a Keith Richards. Ostatně, její milostný vztah se zpěvákem Rolling Stones byl tím pravým impulsem, který upřel mediální zájem na tehdy mladičkou britskou umělkyni.

Poslední album, kterým se Marianne Faithfull představila veřejnosti, bylo "Kissin Time", vydané letos v březnu. Mezi ním a předešlým počinem "Vagabond Ways" leží celé tři roky. Z dalších desek jmenujme např. "Broken English", "Strange Weather" nebo "20th Century Blues". Zpěvačka ve své dosavadní tvorbě reflektovala mnoho hudebních žánrů, rockem počínaje, folkem a vážnou hudbou konče. Její poslední nahrávka upoutala pozornost především atraktivní paletou hostí, mezi nimiž se objevily osobnosti typu Becka, Billyho Corgana či Jarvise Cockera z Pulp. Pro některé může být Marianne Faithfull známá také z písně "The Memory Remains" od skupiny Metallica z desky "Reload", v níž si zapěla s Jamesem Hetfieldem.

Na závěr stručné resumé - koncert Marianne Faithfull proběhne ve velkém sálu Paláce Akropolis v neděli 3. listopadu od 19:30. Ceny vstupenek se pohybují v rozmezí od 550,- do do 650,- Kč a k dostání by měly být v obvyklých předprodejích.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY