Enrique Iglesias na svém prvním české koncertě zklamal na celé čáře

19.12.2016 10:35 - Karolína Volšická | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Latino-popová megahvězda světového formátu konečně navštívila Prahu. Jako místo pro tuto premiéru Enrique Iglesias zvolil pražskou Tipsport arénu, kde vystoupil v neděli večer a představil tam své největší hity. Nechyběly tak třeba "Hero" nebo "Tired Of Being Sorry". Jaký ale byl koncert jako celek?

Live: Enrique Iglesias

Místo: Tipsport aréna, Praha
Datum: 18. prosince 2016
Fotogalerie

Celý koncert odstartoval přesně ve 20 hodin DJským setem, a kdo ho nestihl, rozhodně o nic nepřišel. První část celé události totiž velmi připomínala jižanské plážové diskotéky, kterých si v Chorvatsku během letních prázdnin užívají desetitisíce Čechů. Na konci DJovy snahy o rozehřátí publika se již nedočkavé fanynky snažily o jeho vypískání, které v rámci slušnosti nebylo zrovna tím nejlepším gestem na závěr.

Enrique Iglesias, Tipsport aréna, Praha, 18.12.2016
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
Poté už pódium opanoval Enrique Iglesias a jeho evropské turné nazvané "Sex And Love", s nímž vyprodal celou halu už za tři týdny od počátku prodeje vstupenek. Celá scéna, včetně videoprojekce a světelné show, byla každopádně na jeho hvězdnost poměrně chudá a místy připomínala spíše Silvestr 2000 na tuzemských komerčních televizních kanálech. A jeho samotný zpěv také nebyl nic, na co by fanoušek s radostí vzpomínal.

Koncert začal zhruba kolem 20:45 a začátek nebyl protahován tmou a hrobovým tichem produkce, jak jsme u spousty koncertů zvyklí. Iglesias vběhl na stage naprosto nečekaně a celý večer odstartoval písní "I’m A Freak". Během celého setlistu posluchač snadno musel dojít k názoru, že se jedná o opravdu velmi slabou show, nejen co se týče zpěvu, ale jak už bylo napsáno výše, ani co se týče projekcí. Celé vystoupení vypadalo jako reminiscence dob minulých, a když se konečně fanoušci začali rozjíždět, přišlo zvolnění nebo menší pauza.

Enrique Iglesias, Tipsport aréna, Praha, 18.12.2016
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
Celý koncert však alespoň nebyl chudý na vtipné zážitky, takže se dalo několikrát od srdce zasmát. Třeba ve chvíli, kdy zpěvák přizval na pódium českého chlapce, s nímž si připil na zdraví něčím tvrdším, a poté ho nechtěl pustit a zazpíval mu coververzi "Stand By Me". Mnohokrát po scéně pobíhal jako zmatená lesní včela a nedbal ani toho, že by se do playbacku měl alespoň snažit otvírat pusu. Od takové hvězdy bych na české koncertní premiéře čekala úplně jiný přístup, protože to působilo dost odfláknutě.

Aby toho hanobení nedělní show nebylo málo, je nutno také podotknout, že celé představení mělo ještě jedno totálně hluché místo. Tím byla choreografie, která v podstatě nebyla. Doprovodná zpěvačka byla jen jedna, přičemž při Enriqueho vokálních nekvalitách by potřeboval spíše celý sbor. Zpěvačka ho i tak kolikrát svým zpěvem zcela zastínila, což také není plusový bod k jeho skóre. Byl alespoň komunikativní a s fanoušky se snažil přijít do styku co nejvíc, až to bylo z velké části na úkor celého odvedeného výsledku.

Enrique Iglesias, Tipsport aréna, Praha, 18.12.2016
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
Vytknout se však nic nedá setlistu. Ten byl sestavený naprosto perfektně a nechyběl snad žádný z hitů, které Iglesias za léta svého hudebního působení nasbíral. Došla tedy řada na skladby "Tired Of Being Sorry" či "Bailando" a na konci i na notoricky známý singl "Hero". Při tom ovšem k sobě tentokrát žádnou fanynku, aby jí zazpíval, nevybral.

Nedá se říct, že by se jednalo o nejhorší vystoupení v dějinách popové hudby, to rozhodně ne, ale spousta věcí koncertu chyběla, a tak si člověk odnášel spíše smíšené pocity a u východu mohl několikrát zaslechnout slova jako například "zklamání". Nedá se nic jiného než doufat, že jeho další zastávka v České republice během evropského turné bude o dost lepší. S tím se však bohužel po zhlédnutí videozáznamů na internetu moc počítat nedá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY