shop.musicserver.cz
Enrique Iglesias, O2 arena, Praha, 7.5.2018

Enrique Iglesias toho v Praze ani napodruhé mnoho nezazpíval

Vydáno: 08.05.2018 07:18 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: www.facebook.com/o2arenapraha/

Rok a půl po pro mnohé vytoužené české premiéře jedné z největších mužských popových hvězd začátku milénia se syn Julia Iglesiase a zpěvák bezpočtu velkých rádiových hitů vrátil do Prahy. A ani tentokrát bohužel příliš nenadchnul. Že totiž nemá na koncertech žádnou choreografii, je jeho nejmenší problém.

Live: Enrique Iglesias

místo: O2 arena, Praha
datum: 7. května 2018

Když u nás hrál Enrique Iglesias poprvé, podařilo se mu dlouho dopředu vyprodat Tipsport arenu. A přestože jeho tehdejší pěvecký výkon byl podprůměrný a celkově toho vlastně ke chválení mnoho nebylo, vrátil se k nám znovu a tentokrát rovnou do O2 areny, kterou se mu podařilo zaplnit dokonce dvakrát za sebou. Jednoduchými počty tak dojdeme k tomu, že množství fanoušků, kteří se na jeho letošní koncerty dostanou, je téměř čtyřnásobné.

Což je šílené, když vezmeme v potaz, že vlastně není až tak o co stát a řada z nich půjde domů zklamaná. Že si hudební kvalita s masovým úspěchem u publika podává ruce spíše výjimečně, je ale známá věc, proto se radši zaměřme na to, co se od minula změnilo.

No... moc toho není. V prvé řadě to bylo duo DJů, kteří v roli předskokanů vyloženě štvali snad všechny ty, kteří přišli včas. Halou se často neslo nesouhlasné pískání a to hlavně proto, že pánové ohlásili snad tři písně s tím, že ta následující už je opravdu poslední a nakonec hráli snad ještě minimálně pět dalších. A že to byly pecky. Mash-up Red Hot Chili Peppers s Jay-Zm, disko remix "Wonderwall" od Oasis, ohrané průlomové hity Britney Spears nebo Eminema z přelomu tisíciletí, dvakrát puštění The Chainsmokers... To všechno jen v útržcích, namíchané bez ladu a skladu a ještě všelijak remixované. Uff. Ta hodina a čtvrt byla k nevydržení.

Samotný Enrique Iglesias, který v úterý 8. května oslaví v Praze narozeniny, nastoupil na scénu, jenž vypadala takřka identicky s tou z minulého turné s hity "I'm A Freak" a "I Like How It Feels". A i když to jsou obě chytlavé popové písničky, opět v nich byla hlavní hvězda večera slyšet spíše sporadicky. A tak zatímco běhala ze strany na stranu a zuřivě nutila diváky vstát ze sedaček, kapela s half-playbackem se staraly o to, aby si nikdo moc nevšímal, že mikrofon byl místo u pusy spíše v kapse nebo na stojanu.

Španělský rodák, který už dlouho žije v Miami, sice ani s přibývajícími léty neztrácí svůj okouzlující úsměv a proto nebylo divu, že hala jásala, tančila a hlavně pištěla, jako by k nám přijela hvězda alespoň o dvě dekády mladší, kdo by ale kromě kouzla osobnosti rád i trochu toho hudebního zážitku, musel být logicky zklamán.

Přítel Anny Kournikové totiž podobně jako třeba Jared Leto vyznává taktiku "sloky jakžtakž zvládnu, jakmile je tam ale refrén a nějaký pořádný tón, dávám od toho ruce pryč a mířím mikrofonem na diváky". To už pak ale nikoho nezajímá, že jste si před "Bailamos" dali intro z "Shape Of You" Eda Sheerana nebo před "Tonight (I'm Lovin You)" hecujete diváky úryvkem "Seven Nation Army". Všichni si totiž budou pamatovat, že ty refrény v "Be With You" nebo snad všemi milované "Hero" si museli v O2 areně spíše jen domýšlet.

Zejména "Hero" by si po tom pěveckém fiasku z minula zasloužila pořádný pěvecký přednes. Schválně si ji ale zadejte na YouTube, kde by podle množství zdvihnutých telefonů teď měla být nahraná asi patnáctitisíckrát ze všech možných úhlů a uznejte, že chtít za něco takového peníze je docela drzost.

A přesto všechno jde na ten koncert nahlížet i pozitivně. Laťka z minula totiž byla nastavená tak nízko, že se na ni musela vyhloubit díra v zemi a tak stačilo, aby se jinak velmi dobře naladěný čerstvý otec dvojčat trošku rozezpíval na malém pódiu v zadní části haly a vzal si na pódium dva Nory, kteří s ním vypili pár panáků a pak se spolu začali líbat a byla z toho tak mile bezprostřední atmosféra, že téměř všechny výtky šly náhle stranou. S vokalistkou si navíc zpěvák celý večer bojující s in-ear odposlechy a na dálku i s nahrávací společností střihl i baladu "Loco" a ta se mu podobně jako "Escape" nebo o chvíli později ještě "Bailando" docela povedla, takže nakonec přece jen nebylo tak zle.

Večer stejně jako minule zakončil hit "I Like It" s nafukovacími balóny, konfetami a zdravením se s fanoušky v prvních řadách a i když bychom opět mohli spílat na dlouhé pauzy mezi písničkami nebo krátký setlist, v němž chyběla řada hitů včetně ještě čerstvého "Move To Miami", nebylo by fér neuznat, že to byl zcela určitě lepší koncert, než ten minulý. Do skvělého zážitku měl sice ještě pořád daleko, ale určitý progres tam vidět byl. Tak třeba se k tomu za dalších pár let postupně dopracujeme. Nebo taky ne.

NÁZORY
  • Trapas (P, 08.05.2018 08:24) Reagovat

    Díky za krásné shrnutí. Koncert byl opravdu velkým zklamáním. Na začátku nekonečné prodlužování DJs a později velmi pomalý rozjezd Enriqueho. Zajímalo by mě, co se opravdu dělo (Enrique nenastoupil na pódium včas a na začátku koncertu byl opravdu mimo, než se trochu rozjel na posledních 30 minut).. Příště ušetřím těch 16 stovek a pustím si doma pár písniček z youtube (pokud na ně teda po této zkušenosti budu mít náladu)..

    • Re: Trapas (Anonym, 08.05.2018 08:40) Reagovat

      Hloupý článek a ještě hloupější první komentář:-)

      • Re: Trapas (Tony, 08.05.2018 11:06) Reagovat

        A ještě debilnější reakce na hloupý článek a ještě hloupější první komentář!

      • Re: Trapas (JITKA, 09.05.2018 10:58) Reagovat

        Jsem Enriqua VELKÁ fanynka, ale bohužel, taky si myslím,že celkové shrnutí není hloupé a že je to pravda.
        Ráda jsem ho viděla, ale pro mě byl lepší v roce 2016 v Tesla aréně.

    • Re: Trapas (Anonym, 08.05.2018 08:42) Reagovat

      Naprosto souhlasím. Bylo to velké zklamání. Od koncertů očekávám živý zpěv alespoň z 80 % a ne 50 % doprovodu a 45 % diváků. Dát vstupné za to minimum, co tam předvedl a ještě v té kvalitě, tak to je fakt zklamání. Již nikdy více.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Enrique Iglesias se vrací do Prahy! V O2 areně vystoupí 5. srpna 2021 (21.12.2020 09:37)
- Na dnešní vyprodaný koncert Enrique Iglesiase byly do prodeje přidané vstupenky (08.05.2018 13:03)
- Enrique Iglesias přidá českým fanouškům ještě jeden koncert (19.02.2018 12:19)
- Enrique Iglesias oslaví své narozeniny koncertem v pražské O2 areně (15.12.2017 10:51)
- Naživo: Enrique Iglesias na svém prvním české koncertě zklamal na celé čáře (19.12.2016 10:35)
- Fotogalerie: Enrique Iglesias se poprvé představil Česku (19.12.2016 09:35)
- Enrique Iglesias vystoupí v prosinci poprvé v České republice (22.09.2016 14:58)
- Video: Enrique Iglesias s Pitbullem jsou v "Let Me Be Your Lover" za loutky (18.02.2015 08:52)
- K(r)ávoviny: Ohavné! Miley Cyrus to táhne s The Flaming Lips! (16.04.2014 14:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu