Pražský výběr vymetá archivy, nachystal 2CD raritních záznamů

22.11.2016 16:08 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Legendární domácí kapela Pražský výběr se rozhodla zavzpomínat na svou nejpradávnější minulost. Dvojité CD nazvané podle jednoho z jejich největších hitů "Na Václavským Václaváku" obsahuje dva koncertní záznamy z období vrcholného období kapely. Jedná se o unikátní nahrávky z let 1980 až 1982, na jednom ze záznamů se ještě na postu baskytaristy objevuje Ondřej Soukup. V těchto letech byla skupina přední kapelou Nové vlny v Československu. Skupina natolik pila krev tehdejšímu režimu, že byla na čtyři roky zakázána.

První CD obsahuje záznamy z klubových koncertů v Blansku a na pražské Chmelnici, druhý naopak přináší jeden z posledních koncertů kapely před jejím zákazem, záznam byl pořízen v brněnské hale Rondo. Posluchač kompletu má jedinečnou příležitost sledovat genezi některých slavných písní formace, na koncertech totiž zazněly v původních, odlišných verzích, některé dokonce vůbec poprvé.

Dvojalbum vyjde 25. listopadu a bude tak jen těsně předcházet dosud největšímu koncertu v dějinách kapely, který se pod názvem Last and Forever uskuteční 7. prosince v pražské O2 areně. Zde Pražský výběr vystoupí se všemi svými současnými i bývalými členy a také řadou hostů a Českým národním symfonickým orchestrem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY