Kings Of Leon umí ve "WALLS" chytnout za srdce

22.09.2016 23:18 - Jan Trávníček | foto: facebook.com/Sziget

To si tak pouštíte jeden klip za druhým, žánry a nové singly plynou za sebou a v paměti se ztrácejí rychleji, než se venku mění teploty. Až se náhle vynoří jeden, který vás zasáhne a emočně naprosto rozloží. Jako "WALLS" od Kings Of Leon.

Ti byli vždycky výtečnou skupinou a nejen poslední deska "Mechanical Bull", ale i všechny ostatní stojí za poslech i po letech. Sedmá řadovka "WALLS" se chystá už na 14. říjen, a jestliže první singl "Waste A Moment" nalákal jen do určité míry, titulní skladba z nové desky dělá chystané novince reklamu vpravdě obrovskou.

Téměř nepřerušovaný záběr na tvář Caleba Followila, jenž hraje každou vráskou a záhybem tváře, vytváří v kombinaci s nezvykle klidným, až folkovým vyzněním písně emocionální lavinu, která svou tíhou zahýbe srdcem i toho největšího cynika. Jižanský nádech zůstává v pozadí, důraz je kladen na bolestný text, jehož hloubku ještě podporuje střídmé drnkání na kytaru a v rámci formace zřídka využívané klapky klavíru. Jednoduchost a čirá nádhera v jednom. Nezbývá než smeknout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY