Katarzia skvěle předělala "Záchranáře" Davida Kollera

10.09.2016 12:47 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

David Koller stráví letošní podzim mimo jiné na turné David Koller & Friends, na němž se kromě něj a jeho kapely představí i formace, které pro tento projekt předělaly některou z jeho sólových skladeb. Mezi zúčastněnými jsou třeba Kato z Prago Union, Hentai Corporation, Ben Cristovao či Katarzia.

Právě posledně zmíněná slovenská písničkářka, které už v pondělí 12. září vychází druhé album nazvané "Agnostika", se postarala asi o nejlepší cover ze všech, které byly dosud zveřejněny. Vybrala si písničku "Záchranář" z jeho druhé sólovky "Nic není nastálo", a i když ta ve své době patřila k těm nejlepším na zmíněné nahrávce, Katarzii se povedlo novou verzí písničku ještě povznést. Celou skladbu přebásnila do slovenštiny a oděla ji do závojů elektroniky, které rozvlní procítěný a přitom odtažitě odzpívaný refrén. Videoklip není ani tak videoklip jako jen záznam její jízdy autem s Davidem Kollerem natočeným na iPhone, ale aspoň se můžeme věnovat té skvělé písničce s pohlcující atmosférou.

První koncert ze zmíněného turné proběhne už 16. září v Praze na nádvoří pivovaru Staropramen, kde kromě něj zahrají i právě Katarzia či Vladimir 518, Hentai Corporation nebo Android Asteroid.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY