Foolk ve videu "You (So Not Chill)" představuje snové vzpomínky

20.06.2016 13:00 - Dan Hájek | foto: Veronika Gilková / Swine Days A/V festival

Mise s "You (So Not Chill)" pokračuje s dokončenou vizuální stránkou věci. Na ní se Foolk spojil s animátorkou Bety Suchanovou, studentkou pražské FAMU. Dušan Vančo tak pokračuje v sérii animovaných klipů, tentokráte v snových paralelách. "You (So Not Chill)" je i jeho spoluprací s americkým producentem, který si říká Know Kontrol a jež si již tradičně (ve Foolkově případě) odbyla svou premiéru v pořadu "Introducing" britské rádiové sítě BBC.

Bety Suchanová se loni představila na Mezinárodním festivalu studentského filmu v Písku, kde byl v rámci soutěžního bloku B promítán její animák "Ostrov" - krátký příběh o dvou malých dětech, o jejich cestě z opuštěného ostrova do civilizace nebo o cestě dospívání a ztrátě individuality (tak je popisoval promo materiál tohoto festivalu). Dějová spirála "You (So Not Chill)" jde opačným směrem, ve snových sekvencích se starší pán navrací ve vzpomínkách k narození, dětství, dospívání a setkání s tajemnou dívkou. Jednotlivé barevné odstíny rozdělují milníky příběhu videa.

Foolk s Bety Suchanovou našli optimální výrazivo k songu "You (So Not Chill)", propojili všechny stránky, včetně té hudební. Video funguje a navede k snové retrospektivě vzpomínek. Společně s "Ostrovem" nebo "Vítej doma" (s hudbou od Dušana) se potvrzuje, že se nám rodí zajímavá generace mladých animátorů. Osm z deseti je zasloužených.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY