"Spells" Bena Lukase Boysena vyjdou na značce Erased Tapes

07.06.2016 11:06 - Dan Hájek | foto: Erased Tapes

Berlíňan Ben Lukas Boysen patří ke mladé generaci skladatelů, kteří laborují ve vodách ambientu, neoklasiky a ve velkém tempu sypou i hudební doprovody k filmům. Jeho novou desku "Spells" si do svého katalogu s velkou slávou přidalo respektované vydavatelství Erased Tapes, které ve stejný den (10. června) vydá i reedici jeho tři roky starého alba "Gravity". Ben vystupoval i pod pseudonymy Hecq a qDub, ale poslední roky se nejvíce prezentuje svým civilním jménem. O mastering obou nahrávek se postaral Nils Frahm.

Ben pochází z rodiny operní zpěvačky Deirdre Boysen a herce Klause Boysena, k hudbě byl veden už od dětství, zejména ke hře na klavír. Ten se stal i nosným nástrojem v jeho tvorbě, kdy jej kombinuje se smyčci nebo současnými technologickými vymoženostmi. Jeho diskografie již čítá nemalé množství položek, při natáčení "Spells" mu kromě Nilse pomohl bubeník Achim Färber, cellista Anton Peisakhov a harfistka Lara Somogyi. Služebně nejstarší kompozicí na této kolekci je pravděpodobně "Sleepers Beat Theme", ta byla původně napsána pro soundtrack ke krátkému filmu o Trans-Sibiřském expresu a Jon Hopkins ji umístil hned na úvod své loňské kompilace z řady "Late Night Tales".

Jak již bylo řečeno, "Spells" Bena Lukase Boysena vyjdou v pátek 10. června na CD, LP a coby download, obsahovat pak budou těchto osm položek: The Veil, Nocturne 3, Sleepers Beat Theme, Golden Times 1, Nocturne 4, Keep Watch, Golden Times 2, Selene. Již teď přicházejí pozitivní reakce, že půjde o další povedený release pod značkou Erased Tapes, k poslechu pak byly postupně uvolněny ukázky v podobě skladeb "Golden Times 1" a "Nocturne 4", které naleznete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY