Kolem Ortelu je stále živo. Distancuje se od něj David Koller a portál SMSticket věnuje výtěžek ze vstupenek uprchlíkům

15.02.2016 09:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ortel sice v posledních dnech nevydal žádnou novou píseň, videoklip, či dokonce desku, je však kolem něj živo snad stejně, jako když si podmanil poslední ročník Slavíků. Nejprve se od něj distancoval David Koller, později vydala zajímavé prohlášení i agentura SMSticket, která prodává vstupenky na vystoupení formace.

David Koller nehodlá už nikdy vystoupit v místech kde se budou konat megakoncerty Ortelu. "Nehodláme kolem toho dělat nějakou reklamu. A zvláště nechceme dělat PR samotnému Ortelu," řekl iDNES.cz Pavel Eichler z agentury Nedori. "Je to jen vyjádření občanského postoje, na němž se naše agentura s Davidem Kollerem shodla." Začátek turné Ortelu je naplánován na 8. dubna do Liberce. Sám Koller v místním Domě kultury křtil 12. listopadu svoji poslední desku "ČeskosLOVEnsko". Nyní už ho tam tedy neuvidí.

Na megakoncertech Ortelu budou k vidění i další známé tváře a kapely Aleš Brichta, Vilém Čok s Novou Růží či Unisono s Petrem Štěpánkem. Vstupenky na tyto koncerty se prodávají i přes portál SMSticket, který zaujal k celé problematice kolem formace Ortel zajímavý postoj. Výtěžek z prodeje vstupenek půjde na pomoc uprchlíkům. Akce portál nebojkotuje, aby jim ještě nepřidával punc zakázaného ovoce.

"Pravdou ovšem je, že nemáme ani trochu dobrý pocit z peněz, které firma smsticket prostřednictvím těchto koncertů vydělá. Přestože jsme se moc moc nadřeli na každou korunu, kterou u nás promotéři nechají, pořád je pro nás naprosto zásadní dobrej pocit. Nemáme pro něj vysvětlení, neumíme ho ovlivnit, ani definovat z čeho se objeví a z čeho ne. A tady už prostě není. Možná to je právě signál určitého překročení morální hranice při zachování té zákonné," uvádí společnost ve svém prohlášení.

"Proto jsme se rozhodli použít naše obvyklé zbraně, a to pozitivní energii, podporu a pochopení a rozhodli se veškerý výtěžek z běžících prodejů zmíněné kapely věnovat na dobročinné účely související s integrací těch, kteří potřebovali pomoc a jsou za ni vděčni a váží si jí po zbytek svého života. K tomuto rozhodnutí nás také inspirovala diskuze, která v souvislosti s prodejem vstupenek na koncerty kapely Ortel vznikla na Facebooku. V tuto chvíli vybíráme charitativní organizaci, která se dlouhodobě a tedy zcela netendenčně těmito otázkami zabývá."

Celé prohlášení si můžete přečíst zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY