Theo z dua Hurts nás v "Lights" naučí tančit i zdatně se prát

29.08.2015 10:27 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Devátý říjnový den, kdy duo Hurts vydá své třetí studiové album "Surrender", se nezadržitelně blíží, a tak Adam Anderson a Theo Hutchcraft stále více zintenzivňují propagační aktivity k nadcházející desce. Absolvují po Evropě speciální vystoupení, každých pár týdnů představí některou z nových písní a nyní i vizuál k prozatím poslední zveřejněné skladbě "Lights".

Jak nám song zní, jsme již před časem prozradili, budeme se tedy soustředit při této recenzi hlavně na vizuál. Ten je hodně temný, surrealistický, avšak k celkové atmosféře písně perfektně sedí. V sedmiminutovém dílku se přeneseme do jednoho nočního klubu, kde se nachází mnoho silně opilých návštěvníků a mezi nimi i Theo a jeho taneční partnerka. Ti se po klubu pohybují velmi nekoordinovaně, dokonce se díky svému neurvalému chování zapojí i do krvavé rvačky, ale vždy, když se objeví ten správný song, promění se oba v úžasné tanečníky, kterým patří (nejen) celý parket.

Že to celé zní jako pěkná blbost? To se může tak jevit při prvním přehrání, při tom druhém a všech dalších si člověk uvědomí, že klip má v sobě cosi geniálně jednoduchého, co strašně baví. Když k tomu navíc dodáme informaci, že autorem klipu je opěvovaná britská dokumentaristka a režisérka Dawn Shadforth, která stojí i za skvělými klipy pro Björk, Goldfrapp nebo Florence And The Machine, dává vše hned mnohem větší smysl.

Mimochodem, Dawn s Hurts nespolupracuje poprvé. Stála i u zrodu klipu k písni "Wonderful Life", tedy singlu, díky kterému se duo globálně prosadilo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY