A zrodila se hvězda. Seznamte se s Thomem Artwayem, novou českou nadějí

22.05.2015 09:15 - Jan Trávníček | foto: Youtube.com

Valašskou vesničku Vlachovice momentálně není třeba představovat. Nenápadná víska ale není jen sídlem nechvalně proslulého muničního skladu, ale také rodištěm hudebních talentů. Jeden takový se jmenuje Tomáš Maček a pod jménem Thom Artway přichází s novým klipem.

Pokud je vám jeho jméno povědomé, možná si na něj vzpomínáte díky soundtracku k filmu "Křídla Vánoc", kde se objevila jeho píseň "Towards The Sun". A ačkoliv je nadějný písničkář prozatím nejsilnější hlavně v baladách, kde jeho hlasové dovednosti berou dech, ani v rychlejších a mainstreamově přívětivějších skladbách se neztratí. Dokazuje to i písnička "I Have No Inspiration", jejíž hitový potenciál je i přes určitou kolovrátkovost nezpochybnitelný už při prvním poslechu. A co je ještě důležitější, díky pobytu na irské farmě a cestování po Austrálii a Novém Zélandu s kytarou na zádech Artwayova angličtina nezní ani zdaleka tak buransky jako "czenglish", kterou se u nás bez problému prezentuje až podivuhodné množství interpretů. Eddie Stoilow počínaje a Veronou (ne)konče.

Klip v režii Adama Vopičky z Calm Season je pojatý poměrně jednoduše a českého George Ezru nabízí v podstatě jen v odlišných kulisách a převlecích. Sám o sobě by tedy stál za solidní sedmičku. Dopředu vás ale varujeme, že pokud byste si chtěli na Thoma Artwaye utvořit názor jen na základě jediného zhlédnutí níže přiloženého videoklipu, udělali byste chybu. Jestliže jste totiž už podobně jako my měli možnost vidět fanouška Coldplay a Passengera naživo (třeba během desátých narozenin Bandzone.cz), víte, že tento mladík má ještě hodně co nabídnout. Schválně si počíhejte na jeden z jeho připravovaných koncertů a vyčkejte na chvíli, kdy prostor dostane jedna z jeho balad. To teprve budete koukat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY