Vítězem soutěže Jednou trefou na Sziget jsou Ghost Of You

10.05.2015 13:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vítězem soutěže Jednou trefou na Sziget se stala brněnské kapela Ghost Of You. O možnost hrát na srpnovém festivalu Sziget 2015 ve společnosti hvězd, jako jsou Robbie Williams, Florence And The Machine, Foals, Kasabian, Interpol, Alt-J či Limp Bizkit, bojovaly na třech finálových koncertech kapely Vees (CZ), Fresh Out Of The Bus (SK) a Ghost of You (CZ). O vítězi rozhodovali návštěvníci v bratislavském KC Dunaj, v pražském klubu Roxy a na závěrečném večeru v brněnské Flédě. Publikum na Flédě tak bylo svědkem vyhlášení výsledků, součet hlasů ze všech tří koncertů určil vítězem domácí Ghost Of You.

"Je to pro nás velké překvapení a o to víc jsme nadšení. Už jen dostat se do finále pro nás byla výzva, ale tohle je pecka," glosují Ghost Of You výhru. Kapela s věkovým průměrem pod dvacet let navíc představila na finálovém koncertě svůj první oficiální videoklip, který režíroval David Mencl (videoklipy Kieslowski a další). Skladba "Deerhunter" je také anoncí na připravovaný podzimní debut formace.

Soutěž probíhala ve třech kolech a možnost zahrát si na nejlepším festivalu Evropy (Best Major European Festival - ocenění za rok 2015) se nezískávala snadno. První výběr provedla odborná porota, která poslala do druhého kola šest slovenských kapel, šest českých a přímo do finále nasměrovala Vees. Ve druhém kole hlasovali posluchači Radia 1 a Rádia_FM a ti rozhodli, že ve finále Vees doplnili za Slovensko Fresh Out Of The Bus a za Českou republiku Ghost Of You.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY