Na Amy Winehouse zavzpomíná dokument. Podívejte se na ukázku

02.04.2015 17:55 - Josef Martínek | foto: Amy Winehouse

Čtyři roky po smrti Amy Winehouse se fanoušci dočkají dokumentu, v němž se podívají do zákulisí její kariéry a nahlédnou i do soukromí. Snímek "Amy" vstoupí do britských kin 3. července, v Česku bude v distribuci společnosti Aerofilms k vidění od srpna.

O režii se postaral Asif Kapadia, jenž se osvědčil již jako režisér oceňovaného životopisného filmu "Senna" o stejnojmenném pilotovi Formule 1. "Pomocí intimních záběrů vznikl velmi živý obraz vzletu i destruktivního pádu," říká o chystaném snímku obsahujícím dosud nezveřejněné záběry Jakub Němeček z Aerofilms. První minutu a půl dlouhou ukázku si můžete přehrát pod článkem.

Amy Winehouse, která se už dříve dočkala vlastní sochy, patřila k nejvýraznějším britským zpěvačkám první dekády třetího tisíciletí. Během života stačila vydat jen dvě studiová alba, "Frank" z roku 2003 a o tři roky mladší "Back To Black". Právě druhá jmenovaná nahrávka jí vynesla řadu ocenění, včetně pěti Grammy. Ke konci života se o ní ale mluvilo hlavně v souvislosti s jejími osobními problémy a závislosti na drogách a alkoholu. Mrtvá byla ve svém domě v Londýně nalezena 23. července 2011.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY