shop.musicserver.cz
SuperStar 2015, 4. finálový večer - Top 6, 22.11.2015

Čtvrté kolo SuperStar: dvojitá úmrtnost, nirvána Karla Gotta a tanečníci na jehlách

Vydáno: 23.11.2015 08:23 v sekci Naživo - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Po minulém průměrném česko-slovenském kole přišlo kolo legendární. Tedy alespoň co se tématu večera týče, soutěžící totiž představili každý dvě písně z repertoáru legendy. Dost snadno by ale čtvrté finálové kolo mohlo nést podtitul "sex, drogy a rock 'n' roll".

Live: SuperStar 2015

kolo: 4. finálový večer - Top 6
datum: 22. listopadu 2015

Uplatnění divoké karty v minulém kole způsobilo, že tento večer odešli neodkladně dva soutěžící naráz, což se při počtu šesti osob značně projeví. Ačkoliv si člověk už stihl najít své favority a kandidáty na vyloučení, nutno uznat, že se výjimečně neocitla na chvostu výkonů Sabina. Ve čtvrtém kole nezazářily obvyklé hvězdičky. Tedy až na Emmu Drobnou.

Ta nasadila paruku ve stylu včelího hnízda, jak to proslavila Amy Winehouse. Právě z jejího repertoáru zazněla píseň "Valerie". Rozpačitý taneček jako by celkem i zapadal do té "quirky" image kolem Amy a zároveň kolem Emmy. Na zpěvu jí pohyby sice trochu ubraly, ale jak už bylo zmíněno minule, u každé písně této soutěžící se zdá, jako by si ji napsala sama, když každé skladbě vtiskne svůj vlastní vodoznak.

Štěpán se asi minule vylekal, že je možné, aby šel domů, ačkoliv je kluk a publikum tvoří náctileté slečny. Výsledkem je dobrý výkon. S intimní záležitostí "Angie" si překvapivě s citem pohrál. Neubránil se tomu svému uculování, které místy rušilo ve výsledku komorní a seriózní výstup.

Na tuhle Veroniku jsem čekala čtyři kola. Až se vykašle na nějaké pózování a rozjede to. Místy jí to ujelo, místy jako by si říkala, jestli to takhle rozjet může, ale celkové vystoupení byl dobrý pokus o nářez.Jak se potvrdilo i v následujícím výstupu, Veronika se ještě pořád hledá a lítá od "Let It Go" po dominantní výkřik "Queen Of The Night" od Whitney Houston. Kde se usídlí, na to si počkáme.

Sabina Slepčíková, SuperStar
© nova.cz
Sabina Slepčíková se opět ustrojila za princeznu a opět si vybrala píseň, u které každý věřil, že ji svým rozsahem zákonitě rozdrtí. V posledních kolech se ukázala býti takovým ženským ekvivalentem Pavláska v taneční soutěži. Jak se tam udržela bylo mnoha lidem záhadou. Namísto osobnosti měla Sabina dosud pouze trému a nízké sebevědomí, které ji neopouští. I přes to si nepřestává nakládat pecky, se kterými se pere a následně se dojímá při kritice. Nehledě na chraplák Christiny, který všem jejím hitům dodává právě tu osobitost a který Sabině znatelně chybí, se s tím v rámci svých možností popasovala obstojně a kdyby to následně při své druhé písni "The Winner Takes It All" neposlala z útesu, pravděpodobně by zůstala ve finálové čtyřce. Při pocitové "Hurt" konečně z jejího projevu něco šlo.

Kdo tomu Slepčíkovi vybírá písně? Ještě pořád tatínek? Proti Gottovi ani slovo, ale zpívat v šestnácti letech písničky s textem "když jsem já byl tenkrát kluk" se zdá být v jeho případě čím dál tím víc mimo mísu. Dalibor možná bude hudebním bizárem, jenž bude dětským hláskem zpívat, jak ho ženy hladí po těle.

Pavol Kovaliček, aneb "co mi dnes zase oblečou", si zvolil "It’s My Life" od Bon Joviho. Držel se při výběru skladby toho, co mu jde. Tedy toho, o čem si alespoň myslí, že mu jde. Co mu však nešlo byla angličtina a to se týkalo nejen jeho. Dnes se s ní potrápila většina soutěžících. V prvních kolech se to dalo omluvit trémou či nejistotou, ale právě v nestárnoucí vypalovačce od Bon Joviho se ta nedotažená výslovnost projevovala až brutálně. O frázování nemluvě.

Veronika Danišová, Superstar
© nova.cz
Kde se Veronika ztrácela ve Whitney, tam se našla v Mariah Carey. V tónech "Hero" vyplula na povrch její nevšední barva hlasu, jež se zcela při první písni vytratila. Ačkoliv se jedná o pomalejší záležitost, Veronika se do toho zvládla opřít a dát tak proniknout síle hlasu, kterou bezesporu vládne. Nechala píseň vygradovat, nechala ji plynout a ještě měla krásnou renesanční sukni.

Než Štěpán začal zpívat, byla jsem stále přesvědčená, že by "Come As You Are" a jí podobné neměl zpívat nikdo, kdo není Kurt. Štěpánův hlas se po zhruba půlminutě ztratil a zanikl v kapele. Grunge však není záležitostí hlasových olympiád, a tak v závěru Štěpán Cobaina odehrál přesvědčivě. Sexuální vtipy a narážky ze strany poroty možná simplističtější duše mohly bavit po pár kol, teď už začínají být ryze nepříjemné nejen divákům, také soutěžícím, jež dělí desítky let od porotců.

Ve své druhé písni večera měla Sabina opět problémy nejen s polohou svého hlasu, ale také s polohou mikrofonu. Vítěz to vše shrábne a je čas na vítězství. Tak praví hit ABBY "The Winner Takes It All". Poté, co z úst soutěžící zazněl refrén, bylo všem jasné, že Sabina to nezažije, ačkoliv mě neustále překvapuje svým postupem. Sabina tvrdí že kritika poroty se jí moc nedotýká. Každotýdenní slzy v očích a koutky dolů však mluví za vše.

Pavol zvolil za svou druhou píseň "Od Tatier k Dunaju", trochu mu chyběl elán. Folklórní poloha v češtině mu rozhodně sedla lépe než Bon Jovi. Tlačil, tlačil, až mu málem praskla cévka. Pavol mě začíná celkem bavit. On je to takový sympatický balvánek, rádoby lamač srdcí, kterému je to vše veskrz jedno. Odhalí hrudník, zazpívá Elán, pošlape na pódiu zelí.

Tak čtyři kola trvalo SuperStar, než se snížili k blackface. Vydrželi dlouho. Nezbývá, než se zeptat maskérů: Vážně? Vážně? Já bych zůstala u propagace nejmenovaných nápojů a pochutin a do kulturní apropriace se nepouštěla. Pro příště. Na pódium naštěstí Dalibor Slepčík nastoupil bez hnědého makeupu a chopil se "Isn’t She Lovely" Stevieho Wondera. Nic jsem si z toho neodnesla, nebyla jsem sama. Fanynkám stačí, když jen vstoupí na pódium. Mně a jiným ne. Z Dalibora dnes neplanulo nic. Své dvě skladby si odzpíval a tím to také haslo. Mnohým nejde logicky na rozum, proč si klučík, jenž v úvodních kolech prohlásil Michaela Jacksona za svůj vzor, neustále vybírá jeho protipóly.

Emma Drobná a Coldplay. To si má patnáctiletá dušička snad ani nezasloužila. Z Coldplay zbyly jen základy, zbytek konstrukce "Fix You" byl ryze Drobný. Domů nás nedovedla světla, ale Emma. Jako vždy se jednalo o exkluzivní záležitost, kterou Emma po průměrné Amy Winehouse opět obhájila pozici jasného lídra této soutěže.

Štěpán jako fénix přivzlétl z popela a možná jen díky tomu tentokrát neskončil na spodních příčkách hlasování. Tam se ocitla Sabina pravděpodobně díky kumulaci negativní, leč konstruktivní kritiky z předchozích kol. Nutno dodat, že její výkon nebyl tento večer rozhodně nejhorší. Po jejím boku se na odchod vydala trochu překvapivě také Veronika Danišová, která vyšla z dvojice s Pavolem hůř. V příštím kole už na nás tedy čekají jen čtyři soutěžící a to Emma, Dalibor, Štěpán a Pavol.

A co na to Honza Průša

Mohl to být pěkný večer. Jde vůbec pokazit hity pěveckých legend? Účastníci SuperStar ukázali, že to jde. Ale pojďme na to postupně. Od nejhoršího k nejlepšímu.

Dalibor Slepčík si už několik kol neumí dobře vybrat, nebo má špatné našeptávače. Kdyby přemýšlel, uvědomil by si, že má fakt velkej problém zpívat česky (jo, opakuju se stejně jako on ve svých chybách). Navíc začal být ještě nudnější, než jeho sestra, takže ani ta Gottovina, ani Wondrovina nemohla zaujmout. Jo, ten kluk umí zpívat, ale tak prázdné a bezzubé verze, jako byly ty jeho dnešní umí snad jen Sabina

Pavol Kovaliček má problém a už o něm asi i ví. Minule ukázal, že se cítí dobře v písních, které jsou cítit folklorem nebo lidovkama. A tak si zkusil i dnes zahalekat. Elánskou "Od Tatier k Dunaju" a dařilo se mu, leč i díky té skladbě to stejně docela nudilo. No a jeho pokus o jistotu pěveckých soutěží "It´s My Life" měl k jistotě velmi daleko a k dobré angličtině taky. Obávám se, že pokud Pavol nenajde další songy, v nichž by mohl halekat, tak příště skončí.

Sabina Slepčíková sice s "The Winner Takes It All" nijak nevybočila ze svých nepřesvědčivých výkonů, její hra na Christinu Aguileru ale byla perfektní, srovnatelná s hrou Štěpána Urbana. Jo, Sabina byla nejslabším článkem finalistů, ale dnes rozhodně vypadnout neměla.

Veronika Danišová se opět převtělila do dominy a ona je v tom fakt dobrá. V "Queen Of The Night" byla uřvaná a energická a i když se jí porotci nelekli, já z ní respekt měl. Mnohem míň mne bavila při "Hero", která měla sice krásnej emotivní závěr, ale to je tak všechno, co lze dnes vypíchnout.

Štěpán Urban to dnes dal jako hru. Hrál si na Jaggera a hrál si na Cobaina a třeba toho Kurta by klidně mohl hrát ve filmu. Fakt. Snažil se napodobovat jeho hlas, shodou okolností je levák a to divadlo mu vycházelo, aspoň dle slov poroty. Na mne toho ale bylo moc, zbytečná snaha zpívat stejně jak Kurt Donald (to se mi líbilo o něco míň) i jako Sir Michael Philip (to jsem mu docela žral).

No a v tom je výhoda Emmy Drobné. Ona si na nic nehraje, nemá to zapotřebí. Zpívá jako ona sama a i když ji ta Amy Winehouse příliš nesedla, v té písni, která vznikla proto, aby si fanoušci mohli fixama vybarvit obal nové desky Coldplay byla dokonalá. Zas šlo o kousek, na který se vyplatilo počkat a přetrpět při tom všechny ty Slepčíky a další


NÁZORY
  • Emma že je originální? (Tomáš, 23.11.2015 12:14) Reagovat

    httpswww.youtube.com/watch?v=jJcbkcAzDWg Musím se smát a co je potom tohle? Celé vystoupení totálně okopírované od Janet Devlin. Jediná skutečná SuperStar která včera zazářila je Štěpán Urban, ale on to nevyhraje. Musí vyhrát Emma protože je slovenka a bylo to jasné od úplného začátku - první společnou SS vyhrál čech Chodúr, druhou slovák Adamec, třetí češka Křováková, teď to bude slovenka Drobná. To si vážně myslíte, že je to jenom náhoda? Obě televize mají mezi sebou dohodu o vítězi aby se prostřídali podle národnosti i pohlaví a nikdo mi to nevymluví. Teď už je jasné, že nikdo jiný než Emma nevyhraje. Dalibor nevhodným výběrem písní spadnul až na úplné dno, Štěpán už jednou málem vypadl a Pavol už je taky jednou nohou venku. Tak kdo to asi tak může vyhrát? Gratuluju Nově a Markíze, jsou to geniální manipulátoři. Opět jim to vyšlo!

  • Tak neviem :-):-) (Katarína, 23.11.2015 12:36) Reagovat

    Keď nedávno pani redaktorka nazvala "Čerešne" od Jara Filipa a Milana Lasicu "českou klasikou", povedala som si v pohode, veď išlo o piesne z filmov a zrejme narážala skôr na film Pelíšky a interpretku Hanu Hegerovú, čo česká a rozhodne kvalitná česká klasika skutočne je, no v dnešnom hodnotení sa ocitla úvaha, ktorou zatienila aj výrok moderátorky Jitky "a kolik máte babiček":-) :-)
    "Ač Pavol zvolil za svou druhou píseň "Od Tatier k Dunaju", trochu mu chyběl elán. Folklórní poloha v ČEŠTINĚ mu rozhodně sedla lépe než Bon Jovi." :-):-)
    Tak neviem, či pani redaktorka nerozozná čestinu od slovenčiny, či je to omyl, či úmysel, to je vlastne nepodstatné, osobne som sa na tom vyslovene zabavila, ide skôr o to, že takéto "perlenie" zbytočne kazí dojem z inak skutočne originálnych a zaujímavých hodnotení a hlavne znižuje to ich profesionalitu a k samotným výkonom súťažiacich - najviac sa mi páčili Stěpán a Emma, škoda, že vypadla Veronika, má užasný hlas, Paľovi viac sadla pesnička od Elánu, ale súhlasím, že mimo folklóru vyznieva pomerne neprirodzene, jeho hlasový rozsah je však obdivuhodný a Slepčikovci, no priznám sa že nejako ma nezaujali, napriek tomu, že určite majú talent, Dalibor mi príde na takúto suťaž ešte strašne detský, čo ešte zvýrazňujú k jeho veku nevhodne vybraté pesničky a Sabine napriek kráse aj slušnému hlasu chýba zdravé sebavedomie a v súťaži skôr trpí ako by si to aspoň trošku užívala a nie je to len tými hodnoteniami protcov, myslím, že vypadnutím sa jej určite aj uľavilo.

  • Emma (Jana, 23.11.2015 16:54) Reagovat

    No a v tom je výhoda Emmy Drobné. Ona si na nic nehraje, nemá to zapotřebí. Zpívá jako ona sama. Z Coldplay zbyly jen základy, zbytek konstrukce "Fix You" byl ryze Drobný..

    Doporučuji pustit si originál Janet Javlin a ne kopírku Emmu. Emma je neprotežovanější zpěvačka téhle řady, dostává všechny songy na míru v jedné tónině, nejlepší zpěvačkou je Veronika a neměla vypadnout, tak těžké songy by Emma nezvládla.

  • Dalibor Slepčík je z nich najlepší,ale víc mu... (Veu1, 26.11.2015 16:33) Reagovat

    Dalibor Slepčík je z nich najlepší,ale víc mu jdou anglický songy


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nick Cave natočil pro film o Amy Winehouse i novou originální píseň (21.03.2024 15:41)
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Elán v Praze zahraje i se symfonickým orchestrem (11.03.2024 09:42)
- Podívejte se na první oficiální teaser filmu o Amy Winehouse "Back to Black" (12.01.2024 12:26)
- Hudba v tisku: Megalomanská kniha "Elán" je vynikajícím fotoalbem legendární skupiny (16.12.2023 09:00)
- Video: Bon Jovi mají další vánoční song. V klipu "Christmas Isn't Christmas" šíří sváteční náladu v karaoke baru (10.12.2023 17:55)
- Recenze: Elán deskou "Tretie oko" rozpačitě zval na megakoncert na Letenské pláni (15.10.2023 09:00)
- Recenze: "Hodina pravdy" ukázala, že Elán má stále co říct (07.10.2023 18:00)
- Recenze: Elán deskou "3000" stvrdil návrat po Rážově nehodě (23.09.2023 09:00)
- Recenze: "Hodina angličtiny" byla pro Elán pořádnou zkouškou (16.09.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu