Kelela oznámila vydání EP a debutu. Láká klipem k písni "A Message", kterou jí napsal Arca

05.03.2015 12:19 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Americkou hudebnici Kelelu Mizanekristos, známou pouze pod svým křestním jménem Kelela, jsme na musicserveru dosud úspěšně zazdívali, a to i přes to, že za hranicemi to už dávno není jméno neznámé. Od roku 2013, kdy vydala mixtape "Cut 4 Me", ji mají rády třeba Solange nebo Björk. A teď ji můžete mít rádi i vy.

Letos na jaře (konkrétně 5. května) totiž tato muzikantka, která rafinovaným způsobem kombinuje r'n'b, electro, grime, dubstep a další žánry se svým exotickým vzhledem, vydá EP a na podzim i regulérní debutovou desku. A na minialbum jménem "Hallucinogen" právě upozorňuje videoklipem k písni "A Message".

Tu napsala společně s venezuelským objevem Arcou. Pokud byste ji však chtěli odsoudit za to, že se veze na módních (byť alternativních) trendech, vězte, že song vznikl už v létě roku 2012, kdy se ti dva seznámili na jedné výletní lodi. "Potkali jsme se na tanečním parketu a během pěti minut jsme věděli, že spolu něco musíme vytvořit," popsala počátky spolupráce Kelela a dodala, že základ "A Message" vytvořili jednoho dne během půl hodiny.

Od té doby skladba zrála, než dostala svou finální podobu. Ta si hlavně díky Arcovu halucinogennímu zvuku a klipu Daniela Sannwalda, který je možná až příliš polovičatý a překombinovaný (ač si v něm muzikantka ostříhá své pověstné dlouhé dready) a místy i zbytečně lascivní, vysloužila sedmičku.

Kelela se letos ukáže i Čechům - vystoupí 19. května v MeetFactory.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY