Nepravděpodobné spojení M83 a Haim pro soundtrack "Rezistence" nakonec funguje

03.03.2015 10:33 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Adaptace teenage dystopií typu "Hunger Games" nebo "Divergence" můžete nenávidět, ale minimálně děkovat jim musíte za spoustu výborných skladeb, které nám prostřednictvím svých soundtrackových kompilací přinášejí. Za všechny vzpomeňme například "Atlas" od Coldplay, "Elastic Heart" z dílny Sii, Dipla a The Weeknda nebo "Yellow Flicker Beat" Novozélanďanky Lorde.

Anebo třeba M83 a jeho hudební příspěvek pro filmové zpracování trilogie Veronicy Roth. A jelikož skladba "I Need You" byla skutečně vydařená (a perfektně sladěná s tou správnou scénou, pokud jste viděli snímek), nic nebránilo v cestě, aby Anthonymu Gonzalezovi nebyla zaslána pozvánka i na druhou skladatelskou seanci. Tu tentokrát ostatně řídil jeho kamarád a kolega podepsaný pod hudebním doprovodem pro "Nevědomí" Joseph Trapanese.

Pro pokračování "Povstalecké trilogie", která tentokrát ponese podtitul "Rezistence", si Gonzalez vybral překvapivý featuring a během nahrávání písně "Holes In The Sky" do studia přivedl sestry z tria Haim. Ty svou první a zatím poslední desku natočily před rokem a půl. Přesto jsou stále v kurzu a takřka každé jméno, které v dnešním hudebním byznysu něco znamená, s nimi chce mít nahrávku. Nebo alespoň společnou fotografii.

Spolupráci s Gonzalezem si děvčata nemohla vychválit a pro MTV řekla: "Fanynkami Anthonyho Gonzaleze a M83 jsme už dlouho, takže když se nám dostalo příležitosti zpívat na jeho songu, byly jsme naprosto nadšené. Ve studiu to s ním bylo nejlepší, všechno se seběhlo tak rychle, bylo to snadné a přirozené. Máme radost, že jsme součástí filmu."

A výsledný track se opravdu povedl. Jen zprvu jejich hlasy zní v atmosférické a gradující kompozici trochu nepatřičně a chce to možná i několik opakování, než si na podobné spojení posluchač zvykne.

Do českých kin "Rezistence" dorazí 19. března.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY