Novinka Gang Of Four vyjde v březnu. Podívejte se, jak jim to hraje s ženskou části dua The Kills

07.02.2015 13:10 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Novou studiovou nahrávku chystají v březnu uvést veteráni britského post-punku Gang Of Four. "What Happens Next" bude v pořadí osmým dlouhohrajícím počinem a prvním bez zpěváka Jona Kinga, který skupinu opustil v roce 2012. Z původní sestavy tak už zbyl pouze kytarista a vokalista v jedné osobě Andy Gill, jehož doplňuje dvojice mladších muzikantů - John Sterry za mikrofonem a baskytarista Thomas McNeice.

Tracklist nadcházejícího alba přinese ale i několik hostů. Jedním z nich je půle britsko-amerického uskupení The Kills, Alison Mosshart. Muzikantům vypomohla rovnou na dvou skladbách, z nichž druhá "England's In My Bones" se vám představuje i s videoklipovým doprovodem.

Asi nepřekvapí, že politicky laděná kapela, která se vždy zajímala o aktuální dění ve světě, se také v novém songu zabývá vážnějším tématem, konkrétně "krizí identity dnešní Británie". Nijak neudivuje bohužel ani samotná zvuková stránka, kde vás sice čeká opět snůška poctivých odsekávaných riffů typických jejich stylu, ale bez jakéhokoliv dalšího nápadu. Nezachraňuje to ani potemnělý klip s odbarvenou Mosshart.

Nové album se v Evropě debutově představí 2. března.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY