Našel se už konečně Tuzex Christ? Se skladbou "V noci se mi zdálo" na scénu uvádí nový projekt Smrtislav

21.01.2015 10:24 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Tuzex Christ se po delší době hlásí s novým projektem. A doufejme, že tentokrát i albově plodným, popřípadě přeživším po porodu svého prvorozence. Nové uskupení se poeticky jmenuje Smrtislav a kromě Tuzexe na pozici zpěváka v něm můžete najít další, již protřelé muzikanty, jmenovitě Tomáše Jungvirta, Jakuba Zachovala a Michala Macha. Jinými slovy - takřka celou sestavu Super Tuzex Bros.

Jak napovídá první ukázka "V noci se mi zdálo", zvukově má s posledními tvůrčími snahami hudebníka z Plzně společná ale jen jména. Zatímco Scissorhands a jejich pohrobek "Super Tuzex Bros." (to album) bavil především rozdivočelou indie mládež a Super Tuzex Bros. (ta kapela) ladila na temnější strunu všech mansonovců a jiných trudnomyslných posluchačů, tentokrát se zdá, že je tu šance oslovit větší davy (což automaticky nečti jako mínus).

Song s řemeslně zvládnutým textem vás pohoupe v líném tempu britpopových kytarovek. A pozor - jak sděluje titul, opravdu se tu zpívá česky a opravdu je to Tuzex Christ (respektive měl by být). Usadil se tedy už konečně přelétavý hudebník a našel svou srdcovou záležitost? Další podrobnosti zatím nevíme, ale spokojme se s prohlášením na oficiálních stránkách: Brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY