Power-metalová stálice ze Švédska Hammerfall vyprodala pražský koncert v MeetFactory

15.01.2015 09:06 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

První únorový víkend je pro tuzemského metalového fanouška skutečně náročný. Kromě válečníků Sabaton, kteří zahrají o den dříve v Praze ve Forum Karlín a o den později ve Zlíně ve sportovní hale Euronics, k nám zavítají 6. února i služebně starší Hammerfall v čele s charismatickým Joacimem Cansem. Ti zavítají do pražského klubu MeetFactory. Bohužel již nyní je koncert beznadějně vyprodaný.

Hammerfall po rok a půl dlouhé pauze přišli v srpnu loňského roku s novým řadovým albem "(r)Evolution", se kterým se vrátili ke svému tradičnímu zvuku po rozporuplně přijaté desce "Infected" z roku 2011. Představení novinky samozřejmě doprovází velké turné "World Wide (r)Evolution Tour" a únorový pražský koncert je jedinou tuzemskou zastávkou.

Hlavní hvězdy na pódiu doprovodí němečtí fantasy melodici Orden Ogan, kteří v posledních letech zaznamenávají vzrůstající zájem o jejich tvorbu. Nástupce posledního počinu "To The End" z roku 2012 by měl přijít na svět letos a již má i své jméno, které zní "Ravenhead". Fanoušky už navnadili skladbou "F.E.V.E.R", ke které natočili i videoklip.

Kromě Orden Ogan a Hammerfall se v MeetFactory objeví i nová superskupina Serious Black. Kapelu tvoří kytarista Masterplan Roland Grapow, bývalý bubeník Blind Guardian Thomen Stauch, basák Mario Lochert z kapely Emergency Gate, klávesák Jan Vacik, exčlen formace Dreamspace, kytarista Dominik Sebastian z Edenbridge a zpěvák Urban Breed. V lednu jim vychází debutová deska "As Daylight Breaks".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY