shop.musicserver.cz
Nové desky pro 44. týden

Nové desky pro 44. týden

Vydáno: 07.11.2016 22:08 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Sprška vánočních alb pokračuje s Laurou Pausini, She & Him a Neilem Diamondem, ovšem ty nejzářivější tituly mají na svědomí především rošťák Robbie Williams, rockeři Bon Jovi, syrová Alicia Keys, rapper Common a konečně i James Arthur. Domácí scénu reprezentuje Petr Bende. Rockery zase potěší živák Mötley Crüe.

Pokud se v pondělí 7. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Robbie Williams - The Heavy Entertainment Show (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / synth pop / new wave

Robbie Williams - Heavy Entertainment Show’
Když nebudeme počítat swingovou odbočku "Swing Both Way", bylo posledním albem Robbieho Williamse "Take The Crown" z roku 2012. V mezidobí britský zpěvák změnil nahrávací společnost a především obnovil spolupráci s Guyem Chambersem, který produkoval jeho nejúspěšnější alba zpočátku kariéry. Nyní je zodpovědný i za produkci novinky "The Heavy Entertainment Show", kde se navíc tito dva spojili s řadou Williamsových kolegů. Písničky mu napsali například Brandon Flowers, Serge Gainsbourg, Rufus Wainwright, Stuart Price, Benny Blanco, Steve Robson, Ed Sheeran, Jewel, Gary Go, nebo Kara DioGuardi. Celkem se mu jich sešlo šestnáct, ale najdete je pouze na vinylu a deluxe edici, která přinese i bonusové DVD s exkluzivními záběry ze zákulisí nahrávání. Standardní verze bude o pět kousků chudší. "Přemýšlel jsem nad frází 'lehká zábava' - všechny ty obrovské televizní show, na které jsem se díval, když jsem byl dítě, třicet miliónů diváků, obrovské sdílené momenty, kterým říkáme lehká zábava. Někdy to na lidi může působit špatně, ale pro mě je to těžká zábava. To je to, v co doufám, že přinese mé nové album - sdílený zážitek s milióny lidí skrz médium lehké zábavy... ale na steroidech," dodává ke vzniku alba sám zpěvák. První ukázky z něj hledejte na jeho YouTube.com profilu.


Bon Jovi - This House Is Not For Sale (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Bon Jovi - This House Is Not For Sale
Pouhý rok po fanouškovské kompilaci "Burning Bridges" se vrací Bon Jovi s novou deskou, kterou nazvali "This House Is Not For Sale". Jejich třináctá oficiální řadovka je tak zároveň první, na níž se nepodílel kytarista Richie Sambora. Nahradil ho Kanaďan Phil X, jehož služeb využili v minulosti samotní Bon Jovi při turné a také Tommy Lee, Alice Cooper, Orianthi, nebo Kelly Clarkson. V této sestavě připravili pro novinku celkem dvanáct písniček, které deluxe edice rozšíří o dalších pět kousků. Jejich autorem je primárně Jon Bon Jovi a k němu se připojil i dlouholetý spolupracovník formace Billy Falcon a také producent nahrávky John Shanks, který s kapelou nahrává již od alba "Have A Nice Day". Nahrávání probíhalo v newyorských studiích Avatar a jak se vyjádřil samotný frontman kapely, je to skutečným návratem na začátek. Posoudit to můžete z prvních videí na VEVU Bon Jovi. Komu se zalíbí, může hledat také verzi na vinylu.


Alicia Keys - Here (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / neo soul

Alicia Keys - Here
Poněkud déle si museli tentokrát počkat na nové album fanoušci Alicie Keys, když následovníka "Girl On Fire" vyhlíželi celkem čtyři roky. Novinka "Here" je tu a snad, aby jim to čekání americká zpěvačka vynahradila, zařadila na něj celkem šestnáct písniček, které v deluxe edici rozšíří ještě dvě další. Drtivou část z nich si pochopitelně napsala sama a podílela se i na produkci, se kterou jí vypomohl především její manžel Swizz Beatz a pak také Mark Batson (Eminem), Illangelo (The Weeknd, Drake) a Jimmy Napes (Mary J. Blige, Clean Bandit, Disclosure). Ve studiu si pak nechala vypomoct pouze v prvním singlu "Blended Family (What You Do For Love)", kde si zahostovali ASAP Rocky a Latisha Hyman. Sama Alicia Keys o své šesté desce prohlásila, že skrývá její nejsyrovější a nejupřímnější tvorbu. Posoudit to můžete z několika ukázek na jejím VEVU.


Laura Pausini - Laura Xmas/Laura Navidad (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: swing / vánoční hudba

Laura Pausini - Laura Xmas
S vánočními alby se oproti loňsku doslova roztrhl pytel. Dalším interpretem, který do pestré mozaiky vánočních alb přispěje, je italská zpěvačka Laura Pausini. V její dlouholeté kariéře je to třináctý počin, ovšem úplně první vánoční. Pojmenovala ho "Laura Xmas", respektive "Laura Navidad", to bude záležet na tom, jakou jazykovou verzi zvolíte, zda anglickou, španělskou, nebo francouzskou. Mezi dvanáct písniček se vměstnala jak řada klasických vánočních skladeb jako "Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!", "Santa Claus Is Coming To Town", "Jingle Bells", nebo "White Christmas", tak i Lennonova "Happy Xmas (War Is Over)", či vánoční píseň latinské Ameriky "Feliz Navidad". Za zády ji seděl Patrick Williams Orchestra, takže v podání Laury Pausini se Vánoce nesou v rytmu swingu a big bandového podání. Kompletní seznam skladeb a také ukázky nabízí e-shop Amazon.


Petr Bende - reSTART (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Petr Bende - reSTART
Poměrně dlouho si museli počkat příznivci Petra Bendeho na jeho čtvrtou studiovou desku, kterou nazval "reSTART". Písně pro ni připravoval pět let a skládal je na cestách s kytarou nebo doma u piana, čímž se vrátil ke kořenům. Během této doby vzniklo přes čtyřicet skladeb, ze kterých si Petr vybral pětadvacet. S volbou pro finální zpracování mu pomohl producent alba Dalibor Cidlinský Jr., v jehož studiu DC ve Frýdštejně jich nakonec nahráli finálních dvanáct. Ve studiu ho pak vedle jeho doprovodné skupiny doplnil kytarista Josef Štěpánek, Dalibor Cidlinský na klávesy, nebo třeba jeho bratr Jan Cidlinský na basu. Ke dvěma písním si napsal texty sám zpěvák, jedním mu přispěl básník Tomáš Tajchner, ale většinu otextoval Tomáš Roreček, s nímž už nějaký čas spolupracuje. Jak to vše dopadlo, zjistíte na stránkách Supraphonline.cz, kde jsou k dispozici ukázky a také video k titulní písni.


James Arthur - Back From The Edge (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

James Arthur - Back From The Edge
S mírným zpožděním proti zbytku světa se k nám dostává očekávaný návrat Jamese Arthura. Přesně po třech letech od vydání eponymního debutového alba se na trh dostal jeho následovník "Back From The Edge". Na rozdíl od prvního alba se James Arthur tentokrát více podílel na jeho tvorbě i produkci. S tou mu ale vypomáhalo především trio Jonathan Quarmby - Bradley Spence - Alex Beitzke, tedy pánové, kteří v minulosti spolupracovali například s Jamiroquai, Markem Owenem, Gabrielle Aplin nebo Eagle Eye Cherry. Společnými silami nahráli celkem třináct písniček, které se na deluxe edici rozšíří na sedmnáct. V jedné z nich pak přivítali hosta, rappera Shotty Horroh. Vzhledem k datu vydání, už můžete vědět, že "Back From The Edge" dobylo britskou hitparádu. Čím James Arthur tak zapůsobil, můžete zjišťovat třeba na jeho VEVU.


Common - Black America Again (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Common - Black America Again
Ani to moc dlouho netrvalo a americký rapper Common je zpět. Příprava jedenáctého alba kariéry "Black America Again" mu zabrala zhruba dva roky a výsledkem je celkem patnáct skladeb, jejichž produkci dostal na starost jazzový bubeník Karriem Riggins. Common, jak je u něj obvyklé, si k nahrávání pozval spoustu hostů. Najdete mezi nimi velké hvězdy jako Stevie Wonder, Bilal, nebo John Legend, ale i o něco méně známé hudebníky jako Syd, Marsha Ambrosius, PJ, nebo Tasha Cobbs. Prvních několik skladeb nahrál rapper na své VEVO.


Brian Setzer - Rockabilly Riot! Osaka Rocka! Live In Japan 2016 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rockabilly

Brian Setzer - Rockabilly Riot! Osaka Rocka! Live In Japan 2016
I když je rockabilly docela dost specifický žánr, je velká škoda, že je Brian Setzer docela nedoceněný. A že dokáže naplnit velké prostory, vás přesvědčí na svém novém živáku "Rockabilly Riot! Osaka Rocka! - Live In Japan 2016", který přináší záznam hudebníkovy show, kterou odehrál 18.února tohoto roku. Publikum si poslechlo různě staré písně, včetně kousků vydaných na "Rockabilly Riot!" z roku 2014. A pokud se řadíte k fanouškům tohoto žánru, užijete si set i po vizuální stránce: Vaše oko pohladí ladné kytary a především Setzerův styl. Určitě vyslovíte hudebníkovi vzhledem k jeho věku i nejeden obdivný komentář. Ukázku živáku najdete na YouTube.com.


Tip týdne

CRX - New Skin (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

CRX - New Skin
Máte rádi The Strokes? Pak věnujte pozornost bočnímu projektu kytaristy formace Nicka Valensiho. I když mohl podlehnout kouzlu debutového alba a vydat se jakýmkoliv směrem, zůstal věrný svým typickým kytarovým aranžím. Díky tomu potěší "New Skin" od CRX právě fanoušky The Strokes, kteří se vrátí v čase k "Angles". Tady ale veškerá paralela končí, jelikož Nick Valensi se vám představí i jako zpěvák a textař. A jeho koktejl power popu a hard rocku je zcela podmanivý. Ještě abychom nezapomněli - nahrávku neprodukoval nikdo jiný než Josh Homme. Zaujali vás ještě víc? Pak si poslechněte ukázku na YouTube.com.


Dark Tranquillity - Atoma (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický death metal

Dark Tranquillity - Atoma
Zástupci melodického death metalu, švédští Dark Tranquillity, připravili pro své příznivce už jedenáctou studiovou desku. Ta dostala do vínku název "Atoma". Nahrávka čítá dvanáct písní a kromě standardní edice je k dostání i limitovaná verze na dvou CD. Bonusový disk přináší navíc písně "The Absolute" a "Time Out Of Place", které ukazují kapelu ve zcela novém světle. Obě písně jsou totiž obzvlášť temné, uhrančivé a experimentální, díky čemuž z repertoáru kapely výrazně vybočují. Ukázku v podobě písně "The Pitiless" najdete na YouTube.com.


She & Him - Christmas Party (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / indie pop

She & Him - Christmas Party
Patří-li mezi vaše oblíbenkyně herečka Zooey Deschanel a její zpěv, musíte být natěšení na další album dua She & Him, kde spolupracuje s M. Wardem. Předpokládáme, že v tom případě nepohrdnete ani vánoční deskou "Christmas Party". Jak je u dua zvykem, pojalo dvanáct vánočních písniček různého stáří a původu zcela po svém. Není tedy divu, že hity jako "All I Want For Christmas Is You", "Let It Snow", "Must Be Santa", nebo "Winter Wonderland" na sebe berou surf rockovou, indie popovou, folk rockovou, nebo třeba jazzovou podobu. Nejlépe uděláte, když si obrázek o nich sestavíte zcela sami, například prostřednictvím ukázek v e-shopu Amazon.


Glenn Hughes - Resonate (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Carrie Underwood - Storyteller
Jestli bychom tento týden měli vypíchnout jednu desku z rockového žánru, která aspiruje na titul "Album roku" hned v několika oblastech, určitě to bude i novinka Glenna Hughese s názvem "Resonate". Na desce se podíleli kolegové Glenna Hughese, kteří s ním vystupují i na živých koncertech včetně dlouholetého přítele a bubeníka Chada Smithe, známého z Red Hot Chili Peppers. Nahrávka vychází ve dvou verzích? Jako standardní CD a také v luxusní edici s jednou bonusovou skladnou "Nothing's The Same", DVD s dokumentem o přípravě alba, videoklip ke skladbám "Heavy" a "Long Time Gone". Na YouTube.com najdete kromě EPL také klip ke druhé z výše uvedených skladeb.


Hammerfall - Built To Last (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Hammerfall - Built To Last
Švédští melodičtí metalisté Hammerfall připravili pro své fanoušky své již desáté studiové album. Novinka dostala do vínku deset písní, které však pro kytarista a skladatele formace Oscara Dronjaka byly ve srovnání s materiálem pro "(r)Evolution" na přípravu daleko náročnější. "U předchozí desky to bylo snadnější v tom smyslu, že jsme za delší dobu měli více inspirace. Teď tomu tak nebylo. Kdybych byl mladší, mám s touto situací velký problém. Teď ale plánuji hodně dopředu, tak se to dá zvládnout." Na stránkách YouTube.com najdete k poslechu a ke zhlédnutí klip k jedné z nových skladeb "Hammer High".


Mötley Crüe - The End: Live in Los Angeles (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Mötley Crüe - The End: Live in Los Angeles
Jakmile kapela ohlásí své finální turné na rozloučenou, někteří v tomto kroku vidí jasný kalkul. Sami byste si jistě vzpomněli hned na několik příkladů, kdy formace ohlásila své zaručeně poslední turné a následnou koncertní šňůru ohlásila ještě několikrát. Mötley Crüe šli ale dál a pojistili se podepsáním právního dokumentu, který jim doslova zakázal vystupovat pod názvem kapely po zbytek roku 2015. Poslední z plánovaných koncertů proběhl v Los Angeles na Nový Rok, a právě odtud pochází nový živák "Mötley Crüe - The End: Live in Los Angeles". Nahrávka vychází hned v několika formátech - na Blu-ray a CD, DVD a CD a v digitálních formátech. Čeká na vás celkem patnáct písní a jednu z nich, slavnou "Girls, Girls, Girls" najdete k poslechu na YouTube.com.


Kungs - Layers (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: deep house / EDM

Kungs - Layers
Francouzský DJ Valentin Brunel, kterého budete znát spíše pod pseudonymem Kungs, letos na jaře dobyl prakticky celý svět svým hitem "This Girl", na němž se podílelo i australské funkové trio Cookin' On 3 Burners. Další singl "Don't You Know" sice již takový úspěch nezaznamenal, ale i tak se očekává, co předvede teprve devatenáctiletý hudebník na svém debutovém albu "Layers". Ví se, že k zmíněné dvojce singlů přidal dalších deset skladeb, kde si zahostovala řada interpretů. Najdete mezi nimi jména Rae Morris, Ephemerals, Ritual, Jamie N Commons, Luke Pritchard, Lune, nebo Freia. Klipy k prvním čtyřem singlům nahrál Kungs na své VEVO.


Elina Garanča - Revive (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera

Elina Garanča - Revive
Lotyšská mezzosopranistka Elina Garanča již několik let patří mezi největší hvězdy současné operní scény. Její nové album "Revive" bude pro fanoušky žánru lahůdka. Jedná se totiž o výběr ze světových oper, kde se zaměřila na silné ženské postavy a jejich nejlepší árie. V hledáčku jí tak ulpěly například Verdiho "Don Carlo", Leoncavallova "La bohème", Massenetova "Hérodiade", Mascagniho "Sedlák klavír", Saint-Saenseovy "Henry VIII" a "Samson a Dalila", či Musorgskiho "Boris Godunov". Celkem čtrnáct árií nahrála se španělským Orquestra de la Comunitat Valenciana pod taktovkou Roberta Abbada. Jak to dopadlo, se dozvíte z ukázek na webu vydavatelství Deutsche Grammophone.


Floex - Samorost 3 (Minority Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / minimalismus / instrumentální hudba

Floex - Samorost 3
Před pár dny vyšlo třetí pokračování úspěšné hry studia Amanita Design "Samorost". Stejně jako v případě dvou předchůdců, je její nedílnou součástí také atmosférický hudební podkres, o který se postaral Tomáš Dvořák alias Floex. Soundtrack k "Samorost 3" byl sice hotový už na jaře, ovšem vyšel pouze digitálně. Kdo rád fyzickou podobu, musel si počkat až do této chvíle, kdy celkem třiadvacet kompozic bude moct koupit jak na CD, tak třeba i na vinylu. U LP navíc bude možnost volit z černé a zelené verze. Připomenout si tento soundtrack můžete na Floexově soundcloud.com.


Pretty Maids - Kingmaker (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Turin Brakes - Lost Property
Dánští hardrockoví veteráni z rockové formace Pretty Maids vydávají své dlouho očekávané album "Kingmaker". Nahrávka, která čítá jedenáct písní, je nástupcem nahrávky "Louder Than Ever" z roku 2014, která obsahovala dříve vydané písně s novým kabátkem. Novinka se pyšní pořadovým číslem patnáct a jde o vůbec první desku, na které se nepodílí nový klávesák Morten Sandager, který kapelu opustil zkraje letošního roku. Ukázku v podobě titulní písně, ke které vznikl i videoklip, najdete na YouTube.com.


Lavinia Meijer - The Glass Effect (The Music Of Philip Glass) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Lavinia Meijer - The Glass Effect (The Music Of Philip Glass)
Holandská harfenistka korejského původu Lavinia Meijer, která se svému umění učila i u špičkové české virtuosky Jany Bouškové, se po čtyřech letech vrátila k hudbě skladatele Philipa Glasse. Není divu - album s názvem "Metamorphosis / The Hours" ji přineslo řadu ocenění. Na novince "The Glass Effect" zpracovala několik jeho etud a aby zaplnila ještě druhé CD, přidala k jeho kompozicím další skladby z pera Bryce Dessnera, Nica Muhly, Ólafura Arnaldse, Nilse Frahma a Ellise Ludwiga-Leone. Návnadou pro vás může být trailer na jejím VEVU.


Neil Diamond - Acoustic Christmas (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / vánoční hudba

Neil Diamond - Acoustic Christmas
Pokud by vám nevyhovovalo mírně okázalé podání Vánoc Laury Pausini, ani neotřelá podoba She & Him a hledáte spíše mírnější znění, můžete sáhnout po "Acoustic Christmas" Neila Diamonda. I on svým příznivcům připravil celkem dvanáct vánočních písní, které se nesou spíše ve stylu folku a, jak prozrazuje název, akustického vyznění. Některý z nich už v minulosti nahrál pro předchozí svá sváteční alba, ale pro tuto nahrávku jim vtisknul novou podobu a aranžmá. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek můžete zkoumat na stránkách Amazonu.


Kristin Chenoweth - The Art Of Elegance (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Kristin Chenoweth - The Art Of Elegance
Kristin Chenoweth je americká herečka, kterou jste mohli vidět například ve filmu "Moje krásná čarodějka", nebo v seriálu "Glee". Je ale i uznávanou muzikálovou herečkou a zpěvačkou, která se proslavila po boku Idiny Menzel především v jednom z nejúspěšnějších broadwayských muzikálů "Wicked". Její sólové album "The Art Of Elegance" je ale věnované především popových standardům. Mezi třinácti písničkami najdete takové klasické kousky jako "Someone To Watch Over Me", "Skylark", Chaplinovu "Smile", nebo třeba "The Very Thought Of You". Seznam všech včetně ukázek najdete na Supraphonline.cz


Aaron Lee Tasjan - Silver Tears (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock

Aaron Lee Tasjan - Silver Tears
Folk rockový písničkář Aaron Lee Tasjan se pohybuje na hudební scéně již od roku 2004, má na svém kontě řadu EP i klasických desek, za svoji kariéru stačil spolupracovat například se Seanem Lennonem nebo Jackem Whitem a působil i v kapelách New York Dolls a Semi Precious Weapons. V Evropě ovšem do této doby příliš známý nebyl, ale třeba to změní jeho nová deska "Silver Tears", která navazuje na loňskou "In The Blaze". Několik ochutnávek z dvanáctky nových písniček sdílí Tasjan na svém webu.


Queen - On Air (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Queen - On Air
Archiv skupiny Queen se zdá být nevyčerpatelný, ačkoli v případě titulu "On Air" se sahalo především do archivu britské BBC. Mezi únorem 1973 a říjnem 1977 zde kapela odehrála šest rádiových koncertů, z nichž vzešlo čtyřiadvacet nahrávek včetně alternativních verzí jejich slavných i méně známých písniček, z nichž některé ještě dosud nevyšly na žádném albu. Kolekce "On Air" poprvé přinese komplet všech šesti vystoupení, které byly pečlivě restaurovány zvukovým inženýrem kapely Krisem Fredrikssonem a masterovány držitelem Grammy Adamem Ayanem. Titul bude k dostání buď na dvou CD, třech vinylech, případně jako deluxe edice se šesti disky. Její složení včetně traileru najdete na webu kapelu.


Dále vychází:

Alexis Weissenberg - Alexis Weissenberg - The Complete RCA Album Collection (Sony Music)
Anaal Nathrakh - Whole Of The Law (Mystic Production)
Armin Van Buuren - Club Embrace (Sony Music)
Carnophage - Monument (Mystic Production)
Civil War - Last Full Measure (Mystic Production)
Crippled Black Phoenix - Bronze (Mystic Production)
Dalibor Janda - Někde v zemi nad zemí (Hurikán Records)
Dope - Blood Money Pt.1 (Mystic Production)
Dreamarcher - Dreamarcher (Mystic Production)
Esben And The Withc - Older Terrors (Mystic Production)
Extreme - Pornograffitti Live 25 (Metal Meltdown) (Warner Music)
Extreme - Pornograffitti Live 25 (Metal Meltdown) (DVD) (Warner Music)
Frank Sinatra - Happy Holidays + Vintage (DVD) (Universal)
Glenn Hughes - Resonate (DVD) (Mystic Production)
Graham Bonnet Band - Book (Mystic Production)
Hugh Coltman - Shadows - Songs Of Nat King Cole & Live At Jazz ? Vienne (Sony Music)
Ibrahim Maalouf - Live Tracks-2006/2016 (DVD) (Universal)
Igor Levit - Diabelli Variations - 33 Variations On A Waltz By Anton Diabelli, Op. 120 (Sony Music)
Igor Levit - Goldberg Variations - The Goldberg Variations, Bwv 988 (Sony Music)
Igor Levit - The People United Will Never Be Defeated! - 36 Variations On ?El Pueblo Unido JamáS Será Vencido! (Sony Music)
Janek Ledecký - Sliby se maj plnit o Vánocích (20 let) (Supraphon)
Lautten Compagney - Weihnachten Aus Dem Berliner Dom (Sony Music)
Lazer Viking / Sabrehart - Flesh Cadillac (Warner Music)
Martin Stadtfeld - Chopin + (Sony Music)
Michele Carreca - Giacomo Gorzanis: Music For Lute (Sony Music)
Paul Kalkbrenner - Icke Wieder (Sony Music)
Puhdys - Die Jubiläumskonzerte (Sony Music)
Rambo McGuire - Rambo Classics (Sony Music)
Rossington - Take It On Faith (Warner Music)
Různí - 60 Hits Of The 60s (Warner Music)
Sol Gabetta - Sol Gabetta Live (Sony Music)
Super Furry Animals - Zoom! (The Best Of 1995-2016) (Warner Music)
Teodor Currentzis - Mozart: Don Giovanni (Sony Music)
The Fray - Through The Years: The Best Of The Fray (Sony Music)
The Last Band - The Fall (Sony Music)
Thomas Giles - Velcro Kid (Warner Music)
Ulcerate - Shrines Of Paralysis (Mystic Production)
Valer Sabadus - Sacred Duets (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Aaron Lee Tasjan - Silver Tears (Mystic Production)
Beatles - Live At The Hollywood Bowl (Universal)
Black Grape - It's Great When You're... (Universal)
Bon Jovi - 7800 Fahrenheit (Universal)
Bon Jovi - Bon Jovi (Universal)
Bon Jovi - Bounce (Universal)
Bon Jovi - Crush (Universal)
Bon Jovi - Have A Nice Day (Universal)
Bon Jovi - Keep The Faith (Universal)
Bon Jovi - Lost Highway (Universal)
Bon Jovi - New Jersey (Universal)
Bon Jovi - Slippery When Wet (Universal)
Bon Jovi - The Circle (Universal)
Bon Jovi - These Days (Universal)
Bon Jovi - What About Now (Universal)
Crippled Black Phoenix - Bronze (Mystic Production)
CRX - New Skin (Sony Music)
Dark Tranquillity - Atoma (Sony Music)
Diana Krall - Christmas Songs (Universal)
Dope - Blood Money Pt.1 (Mystic Production)
Dreamarcher - Dreamarcher (Mystic Production)
Esben And The With - Older Terrors (Mystic Production)
Floex - Samorost 3 (Supraphon)
Johnny Cash - Christmas: There'll Be Peace In The Valley (Sony Music)
Luther Vandross - This Is Christmas (Sony Music)
Motley Crue - The End - Live In Los./2Lp (Universal)
Pentatonix - A Pentatonix Christmas (Sony Music)
Queen - On Air (Universal)
Sick Of It All - When The Smoke Clears (Sony Music)
Stevie Nicks - Bella Donna (Deluxe Edition) (Warner Music)
Stevie Nicks - The Wild Heart (Deluxe Edition) (Warner Music)
Teodor Currentzis - Mozart: Don Giovanni (Sony Music)
The Last Band - The Fall (Sony Music)
Ulcerate - Shrines Of Paralysis (Mystic Production)
Vader - Empire (Mystic Production)

Reedice:
Black Grape - It's Great When You're Straight...Yeah (Universal)
Blind Boys Of Alabama - Atom Bomb (Warner Music)
Blind Boys Of Alabama - Go Tell It On The Mountain (Warner Music)
Carole King - Love Makes The World (Sony Music)
Carole King - Pearls: Songs Of Goffin & King (Sony Music)
Carole King - Simple Things (Sony Music)
Carole King - The Living Room Tour (Sony Music)
Carole King - Touch The Sky (Sony Music)
Carole King - Welcome Home (Sony Music)
Frank Zappa - Chicago '78 (Universal)
Frank Zappa - Little Dots (Universal)
Lady Antebellum - Live: On This Winter's Night (BluRay) (Universal)
Lady Antebellum - Live: On This Winter's Night (DVD) (Universal)
Orphaned Land - El Norra Alila (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Orphaned Land - Sahara (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Různí - Living Stereo - The Remastered Collector'S Edition (Sony Music)
Stevie Nicks - Bella Donna (Deluxe Edition) (Warner Music)
Stevie Nicks - The Wild Heart (Deluxe Edition) (Warner Music)
Super Furry Animals - Fuzzy Logic (20Th Anniversary Deluxe Edition) (Warner Music)

NÁZORY
  • Velký respekt (Medved009, 08.11.2016 17:23) Reagovat

    Robbiemu napsal písničku Serge Gainsbourg? To stihl nejspíš krátce předtím než před pětadvaceti lety umřel, ne?

    • Re: Velký respekt ( Tomáš Parkan - autor, 08.11.2016 17:35) Reagovat

      Pochopitelně máte pravdu, ta formulace není zrovna dobře. Rachmaninova jsem v tom výčtu kvůli tomuto neuváděl, ale toho Gainsbourga jsem nějak opomněl smazat.

      • Re: Velký respekt (Mikke, 16.11.2016 13:48) Reagovat

        Rachmaninova? Jestli jde o motiv v Party Like a Russian, tak to byl Prokofjev..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Superskupina Black Country Communion se vrací s pátou studiovkou (01.02.2024 08:02)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu