BBC Sound Of 2015 zná vítěze. Úspěch slibuje synthpopovým Years & Years

10.01.2015 13:11 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Obě nejsledovanější britské ankety zabývající se předpověďmi, kterým nováčkům se bude v daném roce nejvíce dařit, už mají své letošní vítěze. Zatímco cenu kritiků na Brit Awards převezme písničkář James Bay, porota klání BBC Sound Of 2015 věří londýnskému synthpopovému triu Years & Years.

Formace se dala dohromady v roce 2010, do světa zatím poslala čtyři EP a několik singlů, z nichž se nejvíce zadařilo kousku "Desire", jenž to dotáhl na dvaadvacáté místo britské singlové hitparády. Years & Years ale také loni hostovali na singlu "Sunlight" belgického DJe známého pod jménem The Magician, který se ve stejném žebříčku dostal dokonce na číslo sedm.

Pokud se prognózy vyplní jako loni, má se parta vedená frontmanem Olly Alexanderem na co těšit: před rokem totiž stejné ocenění uzmul Sam Smith, jehož prvotina "In The Lonely Hour" se následně stala trhákem nejen na ostrovech, ale i ve zbytku světa.

Na druhém místě se v prestižní anketě, kterou BBC každoročně vyhlašuje od roku 2003, umístil již jednou zmíněný James Bay, na dalších pozicích následují Stormzy, Raury a George The Poet. Připomeňme, že v minulosti porota věřila jménům jako Mika, Adele, Ellie Goulding, Jessie J či Haim.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY