Prahu poctí návštěvou queer-rapový fenomén Zebra Katz

16.11.2014 14:15 - Veronika Ondečková | foto: Zebra Katz

Se zástupci americké queer-rapové scény se u nás v poslední době roztrhl pytel. Nejdřív do Česka několikrát zavítal Mykki Blanco a co nevidět se tuzemskému publiku představí další zástupce, který si říká Zebra Katz (vlastním jménem Ojay Morgan).

Mladý umělec se prosadil vedle jmen jako Cakes da Killa, Le1f nebo již zmíněný Blanco v roce 2012, kdy vydal svůj nejznámější hit "Ima Read". K úspěchu mu pomohla fashion star Rick Owens během pařížského týdne módy, když se o hudební pozadí jeho přehlídky postarala právě nahrávka Zebry Katze. Singl "Ima Read" se záhy chytil u příznivců žánrů a ocenila ho i kritika. Svoje fanoušky si Zebra našel také mezi hudebními kolegy a dočkal se řady remixů, například z dílny Trickyho, Gangsta Boo nebo Busta Rhymes.

Po rychlém startu se projekt Zebra Katz rozjel naplno. Ojay, toho času student umění, zaměstnaný jako manažer v cateringové firmě, se do toho pořádně opřel a vznikly z toho dva mixtapy - "Champagne" a "DRKLNG", podpořené intenzivním koncertováním napříč Spojenými státy, ale i Evropou, kde se objevil sólově i coby předskokan Azealie Banks. Tentokrát kroky Ojaya Morgana míří do Prahy, aby 20. listopadu v prostorech smíchovské MeetFactory představil svoji excentrickou show plnou energie. Vstupné činí 290 Kč v předprodeji, popřípadě 390 Kč na místě v den konání koncertu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY