"Výhledy" jsou pro Jakuba Ondru posunem vpřed. Stále se ale má co učit

09.10.2014 15:57 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Z role "Malého prince" naštěstí nadějný písničkář Jakub Ondra rychle vyrostl a v novém singlu "Výhledy" se prezentuje v o něco sympatičtějším světle. Zpěvák, který byl objeven při hraní na ulici (na pražských náměstích ho prý s kytarou můžete zahlédnout dodnes), tentokrát ubral na mladické rozjuchanosti a vsadil na poklidný zvuk a obavy z úspěšného vstupu do světa dospělých.

"Ta píseň je o tom, jak sedím v Praze na kopci. S kytarou na Letné. Dívám se dolů na město a dochází mi, že už se neodvratně blíží doba, kdy se budu muset vážně konfrontovat se světem dospělých," říká Jakub, který nedávno dokončil střední školu a v novince zpívá, že se nechce stát součástí roje. Melancholickou náladu písničky, vzniklé opět pod taktovkou Martina Ledviny, hezky vystihuje minimalistické video, které nepotřebuje žádný příběh, ale vystačí si s pochmurnými záběry na hrajícího písničkáře a několika hezky zasazenými grafickými efekty.

Snahu i znatelný pokrok oceňujeme, i když novinka stále působí trochu dětsky a naivně, kvůli čemuž bude interpret nadále vnímán spíše jako roztomilý kluk s kytarou než jako autentický písničkář. Vzhledem k jeho nízkému věku ale není třeba nad ním lámat hůl. Možná bude Ondra tím typem zpěváka, u něhož se s debutovou deskou vyplatí počkat, až bude mít skutečně co říct.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY