Ella Henderson podruhé jinak, ale stále stejně skvěle. "Glow" je výbornou pozvánkou na zářijový debut

12.08.2014 14:12 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

První hit osmnáctileté Elly Henderson, energií napěchovaný "Ghost", byl přesně tím typem písně, která nemusí přinést do světa popu nic nového, aby ohromila. Zpěvaččin živelný projev, brilantní produkce mistra Teddera i okamžitá návykovost, která posluchače chytne hned na první poslech a už neopustí, zapříčinily, že se z debutového singlu bývalé účastnice britského X Factoru stal na ostrovech jeden z největších hitů roku.. Kdekdo by možná čekal, že po spanilé jízdě tamním singlovým žebříčkem, kde už více než dva měsíce nepřetržitě boduje na čelních pozicích, se Ella pokusí song zrecyklovat a jako druhou upoutávku na zářijový debut "Chapter One" představí to samé v bledě modrém. Novinka "Glow" však dokazuje, že pěvecký arzenál dravé blondýny ukrývá pestrou přehlídku zbraní.

"Glow" je vrstveným střednětempým popovým skvostem, jehož přednosti leží zejména v poutavé atmosféře plné naděje, ale i tajemné ponurosti. Henderson se oproti svižnému pilotu výrazně zklidnila a svůj sytý hlas, který místy připomíná vokální dokonalost Leony Lewis v dobách její největší slávy, představuje i v polohách, které by od ní asi nikdo nečekal. Lehce melancholickou náladu novinky podtrhuje také vkusně zpracovaný videoklip, jenž ve své základní rovině zachycuje cestu mladých lidí za světlem, lze ho ale interpretovat různě.

Ella Henderson každopádně i podruhé zaujala. "Glow" sice není tak přímočarou potravou pro hitparády jako jeho předchůdce, znovu však naznačuje, že na sestavu třinácti písniček nazvanou "Chapter One", která bude k mání od 22. září, je důvod se těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY