Třetí kolo duelů v Hlasu bylo zatím nejslabší

01.05.2014 08:05 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Ve středu se pálily nejen čarodějnice, ale také už potřetí naděje dalších soutěžících v Hlasu Česko Slovenska. Show nakonec díky dvěma krádežím opustili místo plánovaných šesti pouze čtyři. Pokud jste raději pálili a nekoukali, nebo naopak koukali a zajímá vás náš názor, máme pro vás pravidelný komentář.

Live: Hlas Česko Slovenska 2

kolo: Duely #3
datum: 30. dubna 2014
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska 2 - Andrea Holá a Vendula Příhodová.
© nova.cz
Třetí díl duelů otevřel tým Michala Davida, přesněji řečeno dvě jeho zástupkyně Andrea Holá a Vendula Příhodová. Kouč jim vybral Shaniu Twain a její "Man! I Feel Like A Woman!" I když se to z počátku nezdál jako dobrý nápad, nakonec dopadlo vystoupení skvěle. Dámy skladbu pojaly velmi energicky, daleko více, než jsme kdy mohli vidět v originále, ale problém byl v tom, že na takové nasazení měla pouze jedna ze zúčastněných. Andrea sice může nabídnout výborný hlas a podivné taneční kreace, ale v určitých partiích za písničkou mírně vlála - tu úplně dobře neintonovala, tu se mírně ztratila v rytmu, zatímco její soupeřka toto zvládala s bravurou a ještě si sem tam střihla chraplák, případně si hodila jednu z částí výrazně výš. O postupující tedy nebylo vlastně třeba ani polemizovat, stala se jí Vendula Příhodová, nicméně svoji soupeřku vytáhla natolik, že se o ní nakonec při krádeži prali hned dva kouči. Andreu nakonec uzmul Majkovi tým Darta.

Hlas Česko Slovenska 2 -  Ondřej Nováček a Vít Soural
© nova.cz
Druhý středeční duel zajistil tým Majka Spirita a byla to na rozdíl od předchozího souboje čistě pánská záležitost. Ondřej Nováček a Vít Soural v něm bojovali společně s "Billionaire" Bruna Marse a přetvořili ho v jakýsi hip reggaeový hybrid. Už jen ten nápad se musí ocenit, ale na druhou stranu i tento duel měl jasného lídra, kterým byl Vít Soural. Jeho muzikálnost a Ondřejovy intonační nedorazy ostře kontrastovaly a nezachránil to ani rap, jeho vlastní textová vložka a ani o trošku větší šoumenství. Bylo evidentní, že jestli kouč uvažuje jen trochu dopředu, nemůže říct jiné jméno než právě Vít Soural, což se ve výsledku také potvrdilo. I přes beaboxové číslo s Tinou o krádež nikdo neměl zájem, a tak jeho soupeř skončil.

Hlas Česko Slovenska 2 -  Michaela Zemánková a Sára Milfajtová
© nova.cz
Do dalšího duelu poslal Pepa Vojtek Michaelu Zemánkovou a Sáru Milfajtovou, která už před lety bojovala v SuperStar. Dobří holubi, či spíše holubice, se zkrátka vracejí. Jako výzvu jim zvolil "Unconditianally" Katy Perry, jejíž písně jsou obvykle naživo neuzpívatelné. V tomto ohledu si s tím dámy poradily výborně a jejich naprosto odlišné barvy hlasu se v ní potkávaly v celkem příjemné symbióze. Problém byl ale jinde. Bylo bohužel znát, že obě jsou herečky. Zatímco Sára tuhle část osobnosti dokázala uhlídat lépe, Michaela, ačkoli měla o něco pevnější a možná i lepší hlas, nikoli a výrazně přehrávala. Já bych dal osobně přednost té přirozenosti a větší uvěřitelnosti, tedy Sáře, Josef Vojtek měl názor opačný a nechal si Michaelu Zemánkovou. Sáru si nikdo neukradl, čili, stejně jako v SuperStar, ani v Hlase extra stopu nezanechá. Osobně mě ale tyhle dvě holky moc nezaujaly, myslím tedy, že by se nic nestalo, kdyby se i Michaela rozloučila se soutěží hned v následujícím kole.

Hlas Česko Slovenska 2 -  Zolo Lebo
© nova.cz
Za půlku třetího dílu jsme se přehoupli opět s týmem Michala Davida a jeho gladiátory Zolem Lebem a Robertem Hlavatým, kterým jejich velký - malý šéf naservíroval "Senza Una Donna" Zucherra a Paula Younga. Nevím, jak moc se liší záznam od poslechu přímo na místě, ale tenhle duel jsem vnímal zcela opačně než většina koučů. V žádném případě mi nepřišlo, že by Robert ze sebe zpívání přílišně tlačil, naopak jsem měl pocit, jako by to tak mělo být. Robert měl navíc navrch v projevu, ale především toho ukázal daleko více - více poloh, více možností a více si s písničkou hrál. Byl na hony zábavnější a silně nevýrazný Zolo ukázal maximálně to, že ve vyšších polohách má tendenci mečet. Pro Michala Davida to tak ale neznělo a díky jeho rozhodnutí se dále prokousal Zolo Lebo.

Hlas Česko Slovenska 2 -  Tereza Hálová a Simona Novotná
© nova.cz
I další duel v týmu Pepy Vojtka byl čistě ženskou záležitostí. Utkaly se v něm Tereza Hálová a Simona Novotná v "Next To Me" Emeli Sandé. Tereza měla bohužel také tendenci přehrávat, ale její zastřený a temný hlas byl jednoduše o tolik zajímavější než ten Simonin, že ji de facto smázla z pódia. V tu chvíli bylo vidět, jak moc udělá, když má někdo hudbu jednoduše v krvi. Ačkoli se Simona snažila, dávala do zpívání maximum energie, snad místy i více než musela, stačilo, aby Tereza otevřela pusu a v tu chvíli jako by Simona na pódiu vůbec nebyla. Výsledek tedy vcelku předvídatelný a potvrdil ho i kouč Pepa.

Hlas Česko Slovenska 2 -  Martin Císar a Jana Rybníčková
© nova.cz
Poslední duel a Emeli Sandé ještě jednou. Tentokrát po její písničce "Beneath Your Beautiful" sáhly Dara Rolins a Marta Jandová. Tento duet s Labrinthem celkem trefně nabídly Martinu Císarovi a Janě Rybníčkové. Těžko říct, jestli Martina odbouchla tréma nebo nejistý a hodně zatažený začátek, nicméně zpočátku vypadal jako čerstvě vyvoraná myš a do konce písničky se z toho vzpamatovával jen velmi těžko. Těžila z toho jeho soupeřka, která nastoupila naprosto sebejistě, tóny sázela precizně a ještě si s nimi stačila hladce a obratně pohrávat. Ke všemu ještě rozdávala úsměvy na všechny strany, včetně té Martinovy, což mu pomohlo alespoň k tomu, aby zaujal. Resumé přímého postupu bylo tedy zřejmé, protože neposlat přímo do dalšího kola Janu Rybníčkovou by byl výsměch celé soutěži. Výkon a hlas Martina nakonec stačil, aby se o něj při krádeži popral Michal David a Majk Spirit, z čehož vyšel vítězně slovenský rappper.

Snad s výjimkou prvního duelu považuji třetí díl za méně výrazný než ty předchozí a jsem docela zvědavý, jak si postoupivší z něj povedou v dalších kolech. Nicméně vzhledem k tomu, jak moc se krade, výsledný úbytek soutěžících není zase tak razantní a evidentně bude muset přijít ještě jedna větší redukce. Pokud tedy Nova nechce, aby nebyl známý dřív vítěz X Factoru. Jakým způsobem to bude Hlas řešit, se ale dozvíme až po posledním, čtvrtém kole duelů, jež proběhne už za týden.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY