Singly Jasona Derüla a Pharrella Williamse dosáhly amerického pódia

15.02.2014 17:02 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Zatímco Katy Perry potřetí dominovala americkým singlům, pořadí za ní se výrazně změnilo. Beyoncé a Pitbull opustili pódium a nahradili je Pharrell Williams s "Happy" a Jason Derülo s "Talk Dirty". Deskám vévodila kompilace "Now! 49", vysoko debutovali Toni Braxton & Babyface, Broken Bells a Little Mix.
Katy Perry - Dark Horse
© facebook interpreta
SINGLY - Katy Perry dokázala s "Dark Horse" potřetí vyhrát, když nadále vedla downloady s 291 tisíci (-22 %), polepšila si v rádiích o 11 % na 132 milionů impresí a zaznamenala výborných 6,6 milionu streamů. Na pódiu však má novou konkurenci.

Na dvojku z osmičky vystřelil Pharrell Williams. "Happy" bylo Digital i Airplay Gainer. Singl nasbíral 252 tisíc stažení (+15 %) a 85 milionů rádiových impresí (+45 %), týden ve streamech zakončil s číslem 3,7 milionu. Protože Beyoncé naopak po vyprchání Grammy efektu spadla na jeho původní osmičku, stal se také novým vládcem Hot R&B/Hip-Hop Songs, což se mu jako hlavnímu interpretovi skladby podařilo poprvé. Přestože "Dark Horse" výkonostně klesá a "Happy" stoupá, singl Katy má ještě relativně komfortní 30% náskok v celkových Billboard bodech.

Bronz si odnesl Jason Derülo. "Talk Dirty" s 2 Chainzem přidalo dalších 242 tisíc downloadů a 5,9 milionu streamů, v rádiích už dosáhlo na 59 milionů impresí. Na čtyřku, předchozí maximum, se vrátili A Great Big World a zde máte netradiční důvod. Internet pomohl také Passengerovi (informovali jsme posledně), a tak se po více než půl roce v žebříčku dostal s "Let Her Go" do první pětky.

Pitbull spadl z pódia až na šestku a OneRepublic skončili za ním, před již zmíněnou Beyoncé, která sice nadále vede streamy, ale downloady už spadly pod sto tisíc. Na devítku si polepšila Lorde s "Team", který se dostal do první trojky v rádiích, zatímco "Royals" Top 10 opustil, když ji uzavřeli Bastille s "Pompeii".

Pravidelní čtenáři pak určitě chtějí slyšet potvrzení, že Imagine Dragons vyrovnali rekord v počtu týdnů v Billboard Hot 100. A opravdu, "Radioactive" dokonalo svůj 76. týden v žebříčku na 23. místě a příští týden zcela jistě zruší remízu s "I'm Yours" Jasona Mraze. Awolnation zároveň se "Sail" přidali 75. týden.

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  2. Pharrell Williams - Happy
  3. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  4. A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something
  5. Passenger - Let Her Go
  6. Pitbull feat. Ke$ha - Timber
  7. OneRepublic - Counting Stars
  8. Beyoncé feat. Jay-Z - Drunk In Love
  9. Lorde - Team
  10. Bastille - Pompeii

Now That's What I Call Music! 49
© facebook interpreta
DESKY - Za historii Billboardu pouze čtyřiadvacet desek kreditovaných jako "Various Artists" (Různí) dobylo pořadí desek. Sedmnáctkrát se to podařilo kompilaci "Now That's What I Call Music!", a právě i její poslední vydání s číslem čtyřicet devět takto uspělo. Naposledy z této série vyhrálo "Now! 43". Předchozí čtyřicátá osmá kompilace debutovala na trojce, tehdejších 114 tisíc ale zase znamenalo vyšší prodej než současných 98 tisíc. I toto číslo však stačilo na poražení "Frozen Soundtrack", který si lehce pohoršil na 88 tisíc.

Na trojku vystoupal Bruno Mars s "Unorthodox Jukebox", který dále benefituje z Grammy a Super Bowlu. Debut "Doo-Wops & Hooligans" navíc skončil jedenáctý. Pod ním se umístily tři novinky. R'n'b spolupráce Toni Braxton a Babyface "Love, Marriage & Divorce" nad očekávání uspěla se sedmašedesáti tisíci prodanými kusy. Druhé řadovky Broken Bells ("After The Disco") a Little Mix ("Salute") se pak dostaly přes 40 tisíc

České čtenáře určitě bude zajímat, že jejich populární formace Within Temptation s šestou řadovkou "Hydra" v USA skončila na výborném šestnáctém místě. V ČR právě dosáhli zlata, což by údajně měl být první takový triumf mimo rodné Nizozemí. 48. místo pak bral soundtrack z "The Lego Movie" obsahující titulní skladbu "Everything Is Awesome!!!" od Tegan And Sara a The Lonely Island.

Příští týden uvidíme jeden velký debut, country zpěvák Eric Church míří s "The Outsiders" ke třem stům tisícům. Na pódiu jej asi doplní "Frozen" a "Now!", do první desítky by se ke Grammy vítězům a performerům mohli ještě vlézt The Glitch Mob s "Love Death Immortality".

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Now That's What I Call Music! 49 (98)
  2. ▼ Různí - Frozen Soundtrack (88, -6 %)
  3. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (81, +92 %)
  4.  N Toni Braxton & Babyface - Love, Marriage & Divorce (67)
  5.  N Broken Bells - After The Disco (44)
  6.  N Little Mix - Salute (43)
  7. Beyoncé - Beyoncé (38, -20 %)
  8. Lorde - Pure Heroine (35, -48 %)
  9. ▼ Různí - 2014 Grammy Nominees (35, -60 %)
  10. Katy Perry - Prism (27, -12 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY