Within Temptation zahrají v březnu v Praze

02.02.2014 14:19 - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Within Temptation
© facebook interpreta
Nizozemskou kapelu Within Temptation určitě není třeba českým hudebním fanouškům nějak obsáhle představovat. Už řadu let totiž patří k domácím koncertním stálicím a ani v roce 2014 tomu nebude jinak. Symfoničtí metalisté, v jejichž čele stojí charismatická Sharon den Adel, si ve svém nabitém kalendáři udělali místo 11.března a pomyslným místem činu v rámci turné "Album Tour 2014" se stane pražská Incheba arena.

Aktuálně sedmičlenná formace brázdí pódia už od roku 1996 a na svém kontě má pět řadových alb. K tomu nejnovějšímu, šestému, se váže i pražská zastávka a dá se předpokládat, že z něj Within Temptation představí celou řadu ukázek.

Ještě v září loňského roku, daleko před lednovým vydáním "Hydry", upoutal příznivce tvrdší muziky první singl "Paradise (What About Us?)", na kterém se Sharon den Adel sešla u mikrofonu s druhou významnou metalovou osobností - Tarjou Turunen, původní zpěvačkou Nightwish. Fanoušky vymodlená spolupráce okamžitě zaujala a "Hydra" se jen stěží mohla pyšnit povedenějším promem. Zda budou podobně nadšené ohlasy následovat i u aktuálního, už čtvrtého singlu "And We Run", na kterém se nizozemská formace dala dohromady s americkým rapperem Xzibitem, na to si ještě musíme počkat. Už teď je ale jisté, že se "Hydra" mezi dnes už skoro klasickými alby "Enter", "Mother Earth" nebo "The Heart Of Everything" určitě neztratí.

Vstupenky za 650 Kč zakoupíte například zde nebo tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY