Podívejte se na "Bloky, smeče" Kieslowski

21.12.2013 20:12 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Kieslowski - Na lože
© facebook interpreta
Folkové duo Kieslowski už má na kontě dvě alba, s nimiž uhranulo posluchače díky intimní, čisté atmosféře. S novým EP "Na lože" se kapela posouvá do zcela nových vod. Oslovení remixeři posunuli jejich písně často na míle daleko od originálu. Třeba tak, jako v písničce "Bloky, smeče" v remixu Jana Čechtického.

Právě Čechtický zcela rezignoval na původní intimitu a ve své verzi se dostal až nečekaně jinam. Spolu s videem, které s novou technopodobou znamenitě souzní, se povedlo dodat až nečekaně přesnou atmosféru noční Prahy. Video připravila dvojice David Mencl a Ondřej Hruška, postarali se o scénář, režii, kameru, postprodukci i střih.

"Davida Mencla jsme původně oslovili s tím, aby nám natočil klip k originální písni "Bloky, smeče". Dokonce jsme již měli vymyšlený scénář. Ale takhle to s Davidem nefunguje. Ozval se, že ho to moc zvukově nebaví a jestli nepočkáme na první remix, který ho bude inspirovat. A to se přesně stalo s remixem od Honzy Čechtickýho. Posunul to úplně někam jinam a my jsme z jejich práce s Ondrou nadšený." říká DKP z dua Kieslowski. "Speciálně bychom chtěli poděkovat herečce Marii Zajacové a tanečnici Veronice Kalců ze studia Destiny, které odvedly skvělou práci a bez kterých by to nikdy tak dobře nedopadlo." dodává Marie Kieslowski.

Na nové video k nefolkové písničce od Kieslowski se podívejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY