Desátou vítězkou britského X Factoru se stala Sam Bailey

16.12.2013 10:54 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Sam Bailey
© facebook interpreta
O víkendu byla v Británii ukončena jubilejní desátá série X Factoru. Vítězkou soutěže se stala matka dvou dětí z Leicestershiru Sam Bailey. Získala tak nahrávací smlouvu u společnosti Syco Music v hodnotě jednoho miliónu dolarů a v příštím roce bude předskakovat na britských koncertech Beyoncé v rámci jejího turné "The Mrs. Carter Show World Tour". Jako svůj první singl přezpívala ve finále píseň "Skyscraper" od Demi Lovato. Ten oficiálně vychází hned v pondělí 16. prosince a uvidíme, jestli dosáhne podobného úspěchu jako hit "Impossible" loňského vítěze Jamese Arthura.

Průběh soutěže byl poměrně dramatický - do velkolepého finále se probojovala šestatřicetiletá Sam Bailey a dva sedmnáctiletí miláčci publika Luke Friend a Nicholas McDonald. V sobotním přenosu zazněla společná píseň "Lifted", kterou známe v podání Emeli Sandé a Naughty Boy. Luke si zazpíval s Ellie Goulding její pecku "Anything Could Happen", Nicholas vystřihl hitovku kapely Westlife "Flying Without Wings" s jejím členem Shanem Filanem a Nicole Scherzinger se Sam šokovaly všechny přítomné perfektním podáním "And I Am Telling You Im Not Going" z muzikálu Dreamgirls. V roli hostů večera se představila kapela The Killers a talentovaný Tom Odell. Do dalšího finálové dne nepostoupil a na celkovém třetím místě v tomto ročníku očekávaně skončil Luke Friend.

Nedělní večer tedy patřil v londýnské Wembley Areně poslední soutěžní dvojici. Ta odprezentovala svůj nejlepší výkon v soutěži (Nicholas píseň "Angel" od Sarah McLachlan a Sam "The Power Of Love" původně od Jennifer Rush) a představili své první singly. Mezi hosty nedělního přenosu figurovaly i hvězdy jako Elton John, Katy Perry nebo pánové z One Direction, kteří z této soutěže vzešli před třemi lety.

Celou show vytvořil v roce 2004 Simon Cowell, od té doby je na Ostrovech vysílaná každý podzim a rozšířila se do celého světa. V roli porotců je stálici Louis Walsch, který nevynechal jediný ročník, a po jeho boku se postupně vystřídali Cheryl Cole, Kelly Rowland, Tulisa, Sharon Osbourne, Gary Barlow nebo Nicole Scherzinger. Právě poslední tři jmenovaní společně s Louisem koučovali pěvecké talenty i v letošním roce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY