shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 30. března

Sam Bailey na ostrovech i tři měsíce po skončení X Factoru táhne, má nejprodávanější album

Vydáno: 30.03.2014 22:41 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už tři měsíce po finále loňského ročníku britského X Factoru uvedla vítězka Sam Bailey na trh svůj debut a první příčka tamní albové hitparády ji neminula. Zato Shakira nebo Foster The People prodejním výsledkem svých novinek neoslnili. V singlech se na nejvyšší pozici ocitli Australané 5 Seconds Of Summer.

5 Seconds Of Summer - She Locks So Perfect
© facebook interpreta
SINGLY - Taneční hity a boybandy. Právě z těchto hudebních sfér se často rekrutují okupanti nejvyšších pozic britské singlové hitparády a platí to i v posledních týdnech. Zatímco minule triumfovali DJ Duke Dumont a Jax Jones s hitem "I Got U" (aktuálně číslo dva), tentokrát na vrchol vystoupala australská chlapecká čtveřice 5 Seconds Of Summer. Poprockové skupině k popularitě na britských ostrovech pomohlo i loňské turné s One Direction, a tak není divu, že novinka "She Looks So Perfect" ovládla po australském nebo irském žebříčku také Singles Charts ve Velké Británii.

Za zmiňovanou stříbrnou dvojicí Dumont a Jones následuje další nový kousek, který nás opět zavede do světa elektroniky. Franouzské producentské duo Faul & Wad Ad se totiž na bronzový stupínek prosadilo zásluhou spolupráce s australskými Pnau. U protinožců tedy mohou slavit, hned dva jejich zástupci se totiž v aktuálním kole podíleli na medailových hitech.

Za první trojicí následují další z minulých vítězů, Route 94 a Jess Glynne s "My Love". Top 5 uzavírá John Legend s klavírní baladou "All Of Me", která tak neudržela minulý bronz. Pravidelným účastníkem dění na nejvyšších příčkách je už od prosince Pharrell Williams, jenž ani tentokrát s "Happy" v první desítce nechybí, v tomto kole na něj zbyla šestka.

Na sedmé místo se prodral Holanďan Martin Garrix, kterému s novinkou "Wizard" pomohl jeho krajan Jay Hardway. Po loňském triumfu "Animals" se tak Garrix může v pouhých sedmnácti letech pyšnit už dvěma Top 10 hity. Zbytek elitní desítky obstaraly stálice: osmičku si připisuje "Rather Be" Clean Bandit a Jess Glynne, devítka připadla Katy Perry s "Dark Horse" a na desítce si ustlali DVBBS & Borgeous a Tinie Tempah s nedávným šampionem "Tsunami (Jump)".

O obrovský skok se postarali Chris Brown a Lil Wayne, jejich spolupráce "Loyal" vyletěla ze 111. místa až na číslo patnáct. Naopak nevýrazný start na jedenašedesátce má za sebou kolumbijská popová hvězda Shakira s baladou "Empire". V první stovce poprvé registrujeme také loňský zámořský hit "Brave" Sary Bareilles, který se v USA těší z platinového ocenění, v Evropě však zatím příliš neprorazil. Uvidíme, zda se ze současného sedmdesátého šestého místa bude písnička nadále prokousávat nahoru.

    Top 10 - singly:
  1. N 5 Seconds Of Summer - She Looks So Perfect
  2. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U
  3. N Faul & Wad Ad vs. Pnau - Changes
  4. Route 94 feat. Jess Glynne - My Love
  5. John Legend - All Of Me
  6. Pharell Williams - Happy
  7. N Martin Garrix & Jay Hardway - Wizard
  8. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
  9. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  10. DVBBS & Borgeous feat. Tinie Tempah - Tsunami (Jump)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Sam Bailey - The Power Of Love
© facebook interpreta
DESKY - Britský X Factor stále dokáže plodit hvězdy, jejichž jména jdou na dračku. Z poslední doby je toho jasným důkazem třeba James Arthur, vítěz této show z roku 2012. Královna loňského desátého ročníku Sam Bailey rovněž nezůstává pozadu a poté, co v prosinci s coververzí "Skyscraper" od Demi Lovato opanovala singlové pořadí, si jedničku připisuje i mezi alby.

Vzhledem ke skutečnosti, že debutová deska "The Power Of Love" vyšla pouhé tři měsíce po finále, logicky na ní posluchači nenajdou nové skladby, ale předělávky. I tak se šestatřicetiletá zpěvačka může na ostrovech těšit ze statusu dosud nejrychleji prodávaného alba roku 2014, s třiasedmdesáti tisíci kusy za první týden prodeje totiž o čtyři tisíce pokořila dosavadní maximum Pharrella Williamse s "G I R L".

Na dvojku klesl minulý vítěz George Michael s nahrávkou "Symphonica", třetí příčku dobyla novinka "Going Back Home" od dvojice Wilko Johnson a Roger Daltrey. Pharrell, o jehož druhé studiovce "G I R L" již byla řeč výše, zakotvil na bramborovém postu a pátým místem si své dosud nejlepší umístění připisuje loňský počin Johna Legenda "Love In The Future". Jedná se jen o další důkaz, že hity opravdu prodávají. Bez úspěchu "All Of Me" by se totiž deska jen stěží těšila tak vysoké popularitě.

Paloma Faith a Elbow ztrácí shodně po dvou místech a najdeme je na šesté a sedmé příčce. Z dvojky až na osmičku se propadla Kylie Minogue, "Kiss Me Once" tedy zatím na zásadní nahrávku ve zpěvaččině kariéře skutečně nekandiduje. Top 10 doplňují Dr. Hook s "Timeless" a Gary Barlow zásluhou "Since I Saw You Last".

Do nejvyšší společnosti se nevešla Shakira, její eponymní deska se musí spokojit až se čtrnáctkou, což je o deset příček horší start, než jaký zpěvačka zažila s předchozím anglicky zpívaným nosičem "She Wolf". Z šestadvacítky nejspíše nebudou jásat ani Foster The People, jejichž "Supermodel" vedle kupujících zatím neoslovil ani kritiku.

    Top 10 - alba:
  1. N Sam Bailey - The Power Of Love
  2. George Michael - Symphonica
  3. N Wilko Johnson / Roger Daltrey - Going Back Home
  4. Pharrell Williams - G I R L
  5. John Legend - Love In The Future
  6. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  7. Elbow - The Take Off And Landing Of Everything
  8. Kylie Minogue - Kiss Me Once
  9. Dr. Hook - Timeless
  10. Gary Barlow - Since I Saw You Last

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Britskú hitparádu som sledoval od roku 1976 kaž... (Anonym, 31.03.2014 22:04) Reagovat

    Britskú hitparádu som sledoval od roku 1976 každý týždeň.Bola rešpektovaná.Vždy tam bolo určité percento "hlušiny", aj tak kritizovaná druhá polovica 80-tych rokov ovládaná producentami Stock,Aitken a Waterman a ich hity v podaní Kylie Minogue,Sinitty,Ricka Astleyho boli doslova perly v porovnaní z dnešným slaboduchým balastom.Proste hudba ešte nebola v tak zlom stave v akom je dnes.Hudba je tovar, nie umenie.Samozrejme mám na mysli tú "hitparádovú" produkciu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: 5 Seconds Of Summer si můžou podat ruce s Elonem Muskem. V Praze ukázali nevídané inovace (13.10.2023 19:03)
- Fotogalerie: Koncerty 5 Seconds Of Summer, Charlotte Sands a AR/CO zachycené objektivem fotoaparátu (13.10.2023 10:44)
- 5 Seconds Of Summer se už za pár dní vrátí do Prahy (06.10.2023 12:19)
- Hudba v TV: Dokument "Wham!" zobrazuje především sílu přátelství (08.08.2023 18:00)
- Nové desky 28/2023 - od Rity Ory přes Tinu Arenu po PVRIS (19.07.2023 19:00)
- Miley Cyrus, Calin a Viktor Sheen. Zatuchlé české žebříčky už téměř půl roku přešlapují na místě (06.07.2023 09:00)
- J.A.R. debutují v top desítce české albové hitparády, na mladé rappery ale nevyzráli (30.06.2023 08:08)
- Nové desky 38/2022 - od 5 Seconds Of Summer přes The Rasmus po Marka Owena (29.09.2022 18:00)
- Finální dílo George Michaela v kinech. Snímek "Freedom Uncut" nahlédne na dramatické období ve zpěvákově životě (23.05.2022 19:54)
- Naživo: 5 Seconds Of Summer nejsou žádný boyband, ok? (01.05.2022 20:15)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu