Štefan Pčelár vydává s kapelou Jamestown první album "Divadlo bláznov"

09.12.2013 17:26 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Štefan
© facebook interpreta
Zpěváka Štefana "Itcha" Pčelára ještě před rokem vůbec nikdo neznal. Jenže se zúčastnil další řady Česko Slovensko hledá SuperStar a nejen díky laškování s porotkyní Ewou Farnou, ale hlavně díky postupu do absolutního finále, kde nakonec kapituloval před Sabinou Křovákovou, se dostal do povědomí širší hudební veřejnosti.

Hlavně tento fakt může za to, že rok 2013 Pčelár uzavírá vydáním alba "Divadlo bláznov", které natočil se svojí kapelou Jamestown. Propaguje ho singl "Rieka". Nahrávku produkoval Marek Rakovnický a bude pokřtěna začátkem prosince.

"Album 'Divadlo bláznov' je výsledkem pěti let života kapely. Je to jeden sen, spousta příběhů, dobří přátelé a velké množství společných zážitků a prožitých chvil od těch úžasných až po ty nejbolestivější. Nálady na desce se střídají jedna radost, v jednu chvíli cítíte melancholii, pak zase velkou radost ze života a někdy vás překvapí tajemno, ze kterého mrazí po celém těle. Žánrově je to nedefinovatelné - od popově laděných skladeb, přes alternativu, klasiku, rock až po elektroniku. Kapela tomuto stylu říká divadelní rock," komentuje album Pčelár.

Již v pátek 29. listopadu formace představila svůj vůbec první videoklip ke zmiňovanému singlu "Rieka". Vy si ho můžete poslechnout zde v živé verzi, tak jak skladbu Pčelár natočil pro slovenské rádio Europa 2.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY