Never say no to (Gold) Panda

13.11.2013 08:47 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Londýnský producent Gold Panda v letošním roce překvapil druhou studiovou deskou "Half Of Where You Live", s níž úspěšně navázal na debut. Se svou jedinečnou tvorbou kombinující různé elektronické žánry se po dvou letech vrátil do České republiky a nutno uznat, že se jednalo o velmi stylový návrat.

Live: Gold Panda

místo: MeetFactory, Praha
datum: 10. listopadu 2013
support: One Bit Wonder

Gold Panda, One Bit Wonder, MeetFactory, Praha, 10.11.2013
© facebook.com/MeetFactory
Je to již tři roky, co se Gold Panda proslavil se svou debutovou nahrávkou "Lucky Shiner". Díky ní se jeho jméno dostalo do středu pozornosti a psaly o něm všechna možná hudební média. Není se čemu divit, debut skrýval plno tajemných zvuků, zajímavých nápadů a hlavně originální rukopis. Kombinuje řadu elektronických žánrů, přes IDM, chillwave až po ambient, nebojí se přitom zahrnout hudební prvky různých (exotických) zemí. Gold Panda se v té době stal velkým objevem britské elektronické scény. Letos po březnovém ípíčku "Trust" vydal druhou studiovou desku "Half Of Where You Live", a jak si můžete přečíst recenzi na našem serveru, jde o velmi kvalitní nahrávku a důstojné pokračování diskografie. A přesně obsah tohoto alba měl být součástí nedělního koncertu v pražském MeetFactory, kam Darwin Panda zavítal.

Gold Panda, One Bit Wonder, MeetFactory, Praha, 10.11.2013
© facebook.com/MeetFactory
Večer otevíral český projekt One Bit Wonder, za kterým stojí Jiří Burian (který má na svém kontě už pěknou řadu hudebních projektů, například aktuální Bohemia, dále Kapitán Demo, Republic Of Two či Southpaw) společně s hudebním publicistou Tadeášem Haagerem. Žánrově se jednalo o hodně podobně laděnou muziku, jež dobře vyplnila čas během čekání na Gold Pandu. I přesto, že hudební set doprovázený zajímavými videi na pozadí dobře zněl, něco tomu chybělo a moc tomu nepřidávaly ani hecující projevy obou členů kapely, kteří se snažili gesty á la David Guetta rozhýbat posluchače na parketu.

Odbila desátá hodina a fanoušci netrpělivě čekali, až se na pódiu objeví sám Gold Panda a rozjede svůj netradiční elektronický mix skladeb ze svého repertoáru. Netrvalo dlouho a Darwin ve vší skromnosti přiběhl na pódium, rychle pozdravil celý klub a bez váhání odstartoval dlouhou jízdu po jeho hudebních cestách. Bylo úplně jedno, zda jste všechny jeho skladby znali nazpaměť, či nikoliv, Gold Panda nepřišel jen proto, aby pouštěl songy, jak je všichni mohou slyšet na jeho deskách. Naopak působil na pódiu strašně energicky a dynamicky, skvěle si hrál se všemi mašinkami, které měl před sebou, bylo prostě vidět, že ho hrát baví.

Gold Panda, One Bit Wonder, MeetFactory, Praha, 10.11.2013
© facebook.com/MeetFactory
Tempo se střídalo, občas se klubem vznášela melancholie, táhlé monotónní skladby dokázaly navodit velmi silnou atmosféru, avšak převažovaly spíš taneční věci. Zazněly nejenom novinky z aktuální desky "Half Of Where You Live", ale také řada věcí z debutu a samozřejmě nechyběl legendární singl "You" v lehce upravené verzi (ostatně jako většina skladeb).

Gold Panda zvládl udržet svůj hudební set po celou hodinu a půl bez hluchého místa. Energie z něj vyzařovala i během závěrečných přídavku. Nejen on, ale i fanoušci byli spokojeni. Snad se sem Darwin Panda v blízké době opět vrátí, aby mohl podobnou show zopakovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY