OK Band vydává jeden ze svých prvních koncertů na CD

07.11.2013 17:26 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ok Band - Újezd
© facebook interpreta
OK Band čeřil zatuchlý rybníček naší pop music hlavně v osmdesátých letech. Jeden z prvních koncertů se v březnu roku 1982 konal v Újezdě nad Lesy, kde formace vystoupila jako předkapela Pražského výběru.

Nyní (v pátek 8. listopadu) kapela vydává na CD záznam "Újezd 1982 live / Revisited 2013" právě z tohoto vystoupení. Byl zeditován a digitálně remasterován v létě letošního roku a uvádějí ho dvě novinky - předělávky písní "I've Got My Eye On You" a "Promiň miláčku". Ty se neobjevily na žádném albu kapely a s jejich novým kabátkem pomohli velmi zajímaví hosté Roman Holý (Monkey Business, J.A.R. - syntezátor) a Petr Štěpán (XIII. století - kytara).

Formace z Hanspaulky vznikla v roce 1979 a byla u nás jednou z prvních šiřitelů tzv. nové vlny. Inspirace Davidem Bowiem, The B-52s či Talking Heads byla více než jasná. O psaní písní se starali především Vladimír Kočandrle a textař Ladislav Vostárek. Kapela se zásadní část své kariéry opírala o vokální schopnosti Marcely Březinové. Po revoluci přestala existovat, o svůj reuinion se snažila na přelomu tisíciletí, z těchto pokusů zbyl jen singl "Snad za to může láska" a alba "Ornament osudu", "Za škvírou", "Mixle v pixle! OK Band - Remixed!" a výběr "Žižkovská zeď".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY