Dalibor Janda uzavře svoji kariéru koncertem v O2 areně

08.10.2013 15:05 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dalibor Janda
© facebook interpreta
Jedna z největších ikon tolik milovaného i nenáviděného tuzemského popu osmdesátých let se chystá zmizet ze scény. Dalibor Janda se po třiceti letech koncertování rozhodl pověsit aktivní hudební kariéru na hřebík a plánuje skutečně stylové rozloučení. Poslední koncert jeho turné k výročí šedesáti let se totiž uskuteční 17. prosince v pražské O2 areně.

"Myslím si, že je čas to zabalit. Nudit se rozhodně nebudu. Mám spoustu koníčků, jako je zahrada a ryby. Konečně se jim budu moci více věnovat. Navíc manželka jistě ocení, že budu doma," řekl Janda serveru Blesk.cz. Že by se ale úplně ztratil z očí veřejnosti taky asi nehrozí. "Neříkám, že si občas sám někde nezapěju, ale s kapelou už asi ne," dodal.

Zmiňovaný koncert by měl být největší, nejvýpravnější a nejnákladnější show ve zpěvákově kariéře. Vstupenky na něj začínají v cenových relacích od 390 Kč a jsou k mání v terminálech Sazka, zarezervovat si je můžete zde.

Dalibor Janda se dostal na výsluní se singlem "Jahodový koktejl". Ve druhé polovině osmdesátých let slavil obrovské úspěchy s prvními třemi LP "Hurikán", "Kde jsi?" a "Deset prstů pro život". Ty prodával po statisících a navíc na tři roky sesadil v anketě Zlatý Slavík z trůnu i Karla Gotta. Po sametové revoluci jeho sláva opadla, nikdy však nepřestával vydávat alba, proto se počet jeho řadovek zastavil s CD "Já se přiznám" na čísle dvanáct.

"Tehdy to bylo trochu jinak, nedocházely mi všechny souvislosti, dnes vím, že mám své posluchače, že dokonce přibývají mezi mladými, a toho si vážím. Jsem šťastný, že lidi chodí, že nezapomněli. Všechny zvu na koncert do O2 areny, kde společně oslavíme moje šedesáté narozeniny," dodává Janda závěrem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY