Už v listopadu vyjde Beatles mnoho nikdy nevydaných písní

05.10.2013 08:13 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

The Beatles - On Air - Live At The BBC Vol. 2
© facebook interpreta
Nejslavnější kapela světa The Beatles sice neexistuje už víc jak čtyřicet let, její sláva, hranost v rádiích a množství článků v tisku či na internetu tomu však vůbec neodpovídá. Draží se nástroje, elpíčka i vše ostatní, co má spojitost s touto slavnou skupinou. Slávu formace na svých veleúspěšných koncertech oprašuje i Paul McCartney a fanoušci mají nyní opět něco nového, na co se mohou těšit.

Už v 11. listopadu totiž přibude do jejich sbírek jedno velmi zajímavé dvojalbum. Bude mít název "On Air - Live At The BBC Volume 2". Vyjde jak na 2 CD, tak na čtyřech vinylech i s padesátistránkovým bookletem. Jeho součástí bude čtyřicet nahrávek pořízených pro BBC. Většina z nich nikdy nevyšla a mnohé hity jsou opatřeny alternativními verzemi, které veřejnost doposud neměla možnost slyšet.

I číslo "2" na konci názvu kompletu je správně. V roce 1994 totiž vyšlo album "Live At The BBC", které mělo u veřejnosti velký úspěch a během prvních šesti týdnů prodeje zmizelo z pultů obchodů s deskami na pět milionů kusů tohoto alba. Do dnešního dne se prodalo ještě o tři miliony alb víc.

Na aktuálním dvojalbu nebudou jen písně slavných brouků . Kapela ve svých začátcích hrála ráda i coververze skladeb od jiných interpretů, takže na tomto výběru mají své místo "I'm Talking Abou You" od Chucka Berryho, "I Got Woman" Raye Charlese či klasika "Beautiful Dreamer".

Z legendárních hitů dostaly prostor mimo jiné "Twist And Shout", "Please Mr. Postman", "And I Love Her" nebo "If I Fell". Ty byly natočeny na první pokus. Díky pokrokům v nahrávací technice se dostalo všem songům digitálního vyčištění a posluchači se tak mohou těšit na nové zážitky se svými oblíbenci. Mimo písní se na 2CD objeví i desítky záznamů mluveného slova, kde se kapela vyjadřuje k historii vzniku jednotlivých písní či k jejich samotnému nahrávání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY