Zemřel bubeník The Charlatans Jon Brookes

13.08.2013 18:30 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jon Brookes
© thecharlatans.net
Smrtelná nemoc s názvem rakovina si připsala na své konto další mladou oběť. Tentokrát jí podlehl čtyřiačtyřicetiletý bubeník a zakladatel formace The Charlatans Jon Brookes.

Nezemřel náhle. Již v roce 2010 dostal na turné mozkovou mrtvici a od té doby podstupoval zdlouhavou a náročnou léčbu mozkového nádoru. Absolvoval hned několik operací, chemoterapii i ozařování, a dokonce v mezidobí stíhal i vystupovat se svou formací.

Jenomže právě tato zákeřná choroba není z těch, které by se daly lehce porazit a vyléčit. V září roku 2012 se vrátila v plné síle. Poslední operace na Brookese čekala v červenci tohoto roku. Nic platno, 13. srpna ráno v kruhu rodiny vydechl bubeník naposledy. "Jon byl skvělým bubeníkem, inspirací, zakládajícím členem The Charlatans, součástí naší rodiny a přítelem každého člena kapely i jejich blízkých lidí. Ztratit někoho, kdo byl vždycky tak plný života, je tragédie, kterou mnozí pocítí," napsala kapela v oficiálním prohlášení.

Všech jedenáct studiových alb této alternativní rockové formace se umístilo v Top 40 britského albového žebříčku, tři desky dokonce tuto prestižní hitparádu opanovaly.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY