Nejvlivnějším umělcem mezi hudebníky je Lady Gaga

27.06.2013 17:09 - Jakub Polách | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© forbes.com
Časopis Forbes zveřejnil každoroční žebříček nejvlivnějších hudebníků. Na jeho vrcholu se překvapivě umístila Lady Gaga.

Nečekané je její vítězství hlavně proto, že letos v únoru byla nucena kvůli operaci kyčle zrušit turné "Born This Way Ball". Tato nepříjemná událost zastavila veškerou činnost mladé interpretky v podstatě až do současnosti. Do žebříčku se ale kromě výdělků umělců započítává i vliv na sociálních sítích a četnost, s jakou se jejich jméno objevuje v tisku. "I když Lady Gaga zrovna nezpívá, lidé o ní pořád mluví a spekulují," uvedla Dorothy Pomerantz z magazínu Forbes.

Za excentrickou zpěvačkou následuje její parťačka z klipu "Telephone" Beyoncé, která si na aktuální "Mrs. Carter World Tour" vydělává za jeden koncert 2 miliony dolarů. Do povědomí a žebříčku se v poslední době dostala také díky reklamám pro Pepsi nebo obchodní řetězec H&M.

Třetí místo poté obsadila Madonna, která si sice vydělala ze všech hudebníků nejvíc (úctyhodných 125 miliónů dolarů), v médiích a ani na internetu už se však její jméno tolik neskloňovalo. Čtvrté místo letos patří Taylor Swift, za kterou následuje Bon Jovi.

Celý žebříček deseti nejvlivnějších muzikantů i s jejich výdělky v dolarech je následující:

1. Lady Gaga (80 miliónů)
2. Beyoncé (53 miliónů)
3. Madonna (125 miliónů)
4. Taylor Swift (55 miliónů)
5. Bon Jovi (79 miliónů)
6. Justin Bieber (58 miliónů)
7. Jennifer Lopez (45 miliónů)
8. Rihanna (43 miliónů)
9. Coldplay (64 miliónů)
10. Katy Perry (39 miliónů)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY