Chinaski oslaví dvacet let speciálním koncertem v O2 areně

31.05.2013 17:25 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Chinaski
© facebook interpreta
Chinaski, jedna z nejpopulárnějších domácích kapel, oslaví příští rok dvacet let své existence. Místem narozeninových oslav se stane pražská O2 aréna, kde ve čtvrtek 6. února 2014 zahrají své největší hity. Fanoušky bude čekat skvělý a nezapomenutelný koncert se speciálně sestaveným repertoárem a scénou.

"Denně drhnem ve zkušebně nový songy a děkujeme múzám, že při nás stojí. V únoru se bude jednat o jedinečný koncert na území České republiky a u toho byste měli být," vzkazuje fanouškům samotná kapela. Vstupenky na koncert budou v prodeji od 5. června, za stání fanoušci zaplatí pět set korun, sezení v prvním patře haly bude o stovku dražší.

Kapelu dali dohromady v roce 1987 Pavel Grohman a Michal Novotný (později Malátný). Pojmenováni jsou podle postavy z knihy Charlese Bukowského, stejnojmenná debutová deska vyšla v roce 1994. Velkou popularitu a několik nominací na ceny zajistila skupině druhá deska "Dlouhej kouř", která vyšla o tři roky později. Za svoji kariéru získali pánové spoustu ocenění a odjeli několik vyprodaných turné. Zatím poslední album "Není na co čekat" kapela vydala před třemi lety už s novým bubeníkem Otou Petřinou (jinak také rapper Marpo). Ten za bicí usedl po tragicky zesnulém Pavlu Grohmanovi před pěti lety.

Poté, co v minulých letech skupina vystoupila na většině velkých českých festivalů, letos hraní omezí a soustředí se hlavně na přípravu nové desky a na speciální narozeninový koncert. Domácí fanoušci letos Chinaski uslyší pouze na festivalu JamRock v Žamberku, ostatní koncerty soustředí kapela spíše na Slovensko, ani těch ale moc není.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY