Rokenrolová síň slávy má osm nových členů

20.04.2013 19:28 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Donna Summer
© nme.com
Osm nových členů má od nynějška Rokenrolová síň slávy. Jsou jimi producenti Quincy Jones a Lou Adler, kapely Rush, Public Enemy a Heart, Donna Summer, Albert King a Randy Newman.

Na 28. slavnostním uvádění bylo k vidění mnoho osobností ze společenského i hudebního světa. V kalifornském Los Angeles se akce zúčastnila i světoznámá moderátorka Oprah Winfrey, které se dostalo cti uvést legendu všech producentů Quincyho Jonese. "On definoval slovo legenda, je nevšední a každý ho zná," řekla o něm. Diskotéková královna Donna Summer bohužel loni zemřela, a tak si za ni přišel převzít ocenění manžel s dcerami. Její velké hity "Bad Girls" a "Last Dance" pak přímo na pódiu předvedla Jennifer Hudson.

Brzy sedmdesátiletý Randy Newman zazpíval ještě s bývalým členem kapely Eagles Donem Henleym pecky "I'm Dead" a "Think It's Going To Rain Today". "Jsem rád, že jsem byl do Síně slávy uveden ještě zaživa," dodal. Albert King je již na onom světě déle jak dvacet let. Jeho nástupce John Mayer měl pro něj jen slova chvály. "Blues je v každém podtónu hudby, kterou hraji... Albert má v této hudbě trvalý otisk."

Největší ovace sklidili kanadští rockeři Rush. Ty uvedli mezi vyvolené členové kapely Foo Fighters Dave Grohl a Taylor Hawkins.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY