Paramore mají podruhé v historii nejprodávanější desku Británie

16.04.2013 11:20 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Po necelém měsíci britský trůn nejprodávanějších alb opouští Justin Timberlake. Na jeho místo zasedli Hayley Williams, Jeremy David a Taylor York. Album "Paramore" je v pořadí druhou deskou skupiny na vrcholu ostrovního žebříčku. Mezi singly zůstávají na vedoucí pozici Duke Dumont a Ame.
Duke Dumont feat. Ame - Need U
© facebook interpreta
I přes velkou kampaň, která následovala po pondělním úmrtí bývalé britské premiérky Margaret Thatcherové, se singlu "Ding Dong The Witch Is Dead" z filmu "Čaroděj ze země OZ" nepodařilo dobýt vrchol singlového žebříčku. O necelých šest tisíc prodaných kopií skladba zaostala za vítězi z minulého týdne, kterými byli Duke Dumont a Amy. Na trojku poslala novinka hitovku "Just Give Me a Reason" od Pink. Nejprodávanější pětici singlů tento týden doplňují Bastille s "Pompeii" a Pitbull s "Feel This Moment".

Naopak po osmi týdnech opustil vedoucí pozice několikanásobný vítěz "Mirrors" od Justina Timberlakea, tento týden zakončil se sedmičce. Vzestup z dvanácté na deváté místo znamená první umístění v Top 10 pro singl "22" Taylor Swift. Výrazné posuny směrem nahoru zaznamenaly i dva singly, které najdeme níže v žebříčku. Z pětašedesátého na jednatřicáté místo vyletěl singl "High School" od Nicki Minaj a Lil Waynea, z pětaosmdesátky na šestadvacítku "Still Into You" od Paramore.

Druhou nejvyšší novinku najdeme tento týden až těstě za dvacítkou. Tam je singl "Stay Out" od mladé Skotky Niny Nesbitt, která se proslavila hlavně díky předskakování na turné Eda Sheerana. Celkově je tento týden na novinky mezi singly hodně slabý, nebýt již zmiňovaného úmrtí slavné Britky, nebyl byl na třicátém šestém místě určitě ani singl "I'm In Love With Margaret Thatcher".

    Top 10 - singly:
  1. ▬ Duke Dumont feat. Ame - Need U (100 Percent)
  2. N Wizard Of Oz Film Cast - Ding-Dong The Witch Is Dead
  3. Pink feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  4. Bastille - Pompeii
  5. Pitbull feat. Christina Aquilera - Feel This Moment
  6. Nelly - Hey Porsche
  7. Justin Timberlake - Mirrors
  8. The Saturdays - What About Us
  9. Taylor Swift - 22
  10. Bruno Mars - When I Was Your Man

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Paramore - Paramore
© facebook interpreta
Po třech týdnech je na ústupu úspěšné album "The 20/20 Experience" Justina Timberlakea. Překonali ho se svým čtvrtým počinem Paramore, jde tak o jejich druhé vítězství v řadě. Podobně na tom totiž byly i před čtyřmi lety s předchozí deskou "Brand New Eyes". Po třiceti týdnech v hitparádě se mezi nejlepší trojici probojovala Pink s nahrávkou "The Truth About Love". Více než rok je v žebříčku album "Our Version Of Events" Emeli Sandé, i přesto je tento týden opět čtvrtou nejprodávanější deskou. Vedoucí pětici doplňují Imagine Dragons.

Minulá novinka skupiny Bring Me The Horizon neudržela třetí pozici a padá až do třetí desítky. V té je aktuálně i "Delta Machine" Depeche Mode, která ještě minulý týden byla těsně za nejlepší desítkou. Ještě hůře jsou na tom další novinky z minulého týdne. Z druhé až do šesté desítky se přemístila alba od British Sea Power a Killswitch Engage, do sedmé Tyler The Creator. Naopak výrazný posun směrem nahoru zaznamenala německá zpěvačka Caro Emerald, jejíž debut to v minulosti dotáhl až na čtvrté místo. Tento týden se vrací, jde z konce první stovky na třinácté místo.

Další novinku najdeme na osmičce, tam se s deskou "Overgrown" usadil James Blake. Mladý britský umělec má tak na svém kontě dvě alba a obě za sebou mají umístění v Top 10. Když americká metalová formace Stone Sour vydávala na podzim minulého roku první část své desky "House Of Gold And Bones" debutovala v žebříčku na třináctém místě, nyní vydávají její pokračování a v první týdnu jsou jedenáctí. OMD s albem "English Electric" začínají na dvanáctém místě a švédské duo The Knife s novinkou "Shaking The Habitual" jsou jednatřicátí.

    Top 10 - alba:
  1. N Paramore - Paramore
  2. Justin Timberlake - The 20/20 Experience
  3. Pink -. The Truth About Love
  4. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  5. Imagine Dragons - Night Visions
  6. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  7. Bastille - Bad Blood
  8. N James Blake - Overgrown
  9. Meat Loaf - Bat Out Of Hell
  10. David Bowie - The Next Day

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY