Zachmuřené návaly nálad

28.02.2013 19:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Ohm Square se probouzejí, ne do jarních rozpuků, ale do melancholie dosluhujících krás zimy. Épéčko "Resist Dance" je deklarací toho, kam se tento projekt posouvá, zůstala však reminiscence zvukových kořenů v rozvinutých pohledech. Poznávací prvky tedy zůstaly, přibyly však chmury. Jako předvoj hodně dobré.
8/10

Ohm Square - Resist Dance EP

Skladby: Woodie Boogie, Humanic, Sweet Love (Moonshine Mix)
Vydáno: 28.02.2013
Celkový čas: 11:29
Vydavatel: Deadred/Starcastic Records
Jak jsme již z kraje týdne informovali, Ohm Square jsou zpět. Sice v okleštěné duo podobě (Jan2 a Charlie One), ale plní nové energie a zvukových experimentů. S épéčkem "Resist Dance" jim ve studiu pomohli nejenom koncertní hosté Mirek Lacko (klávesy, zvonkohra), Dudu Morais (perkuse) a Andy Lažo (mix). Pevně zakotvený zůstal hlasový projev Charlotte Fairman, který se za ta léta stal poznávací značkou. Honza Čechtický se pravděpodobně díky uskutečněné (doufáme, že neukončené) zkušenosti s Prince Of Tennis, kde prokoukl jiná podobenství electropopu, opět nadchl pro experimentování s ruchy, samply, beaty a prostými melodickými prvky. Výsledek na "Resist Dance" je hutný a nepostrádá charakteristické prvky jejich tvorby; "Sweet Love" v sobě skrývá i hitové ambice.

Sice je pryč ironie ukrytá v textech z "Love Classics" a k hlavnímu slovu se zde spíše dostává jakási melancholie, deprese pochmurných dní (žádné rozjařené atmosféry nejsou v tento moment hmatatelné). Hudebně je naopak cítit škádlení s dodnes funkční alchymií z druhé desky "Scion", na které Ohms rozehráli své vytříbené hry se zvukovými detaily. Avšak zapomeňte na vyloženě splašené rytmy a nenechte se zmást potemnělým zaostřením. "Humanic" jako prostřední element nejvíce tepe (ukrytý náznak nervnosti má své kouzlo), přesto nevybočuje a je vyrovnanou spojnicí mezi typičtějšími "Woodie Boogie" a "Sweet Love" (prezentované v "Moonshine Mixu").

"Resist Dance EP" je velmi slibným návratem Ohm Square před podzimní deskou, plus se asi v jejich podání dočkáme nejednoho překvapení. V tomto elektronicky pulsujícím provedení jim to vždy nejvíce slušelo a zároveň to není jen jakýsi návrat, otočení kormidla ke kořenům. Zabarvení všech tří skladeb do chmurných nálad je namístě a neblafuje posluchače. Nedočkavost spojená s podzimem, kdy by mělo vyjít ono album, se bude postupně stupňovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY