shop.musicserver.cz
Představujeme největší hvězdy a objevy dvoudenního programu festivalu United Islands Of Praguev Kinského zahradě

Představujeme největší hvězdy a objevy dvoudenního programu festivalu United Islands Of Praguev Kinského zahradě

Vydáno: 21.04.2014 14:44 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Ella Eyre (UK)
Dvacetiletá britská zpěvačka Ella Eyre patří mezi největší hudební objevy britských ostrovů poslední doby a její sobotní koncert ozdobí také pražské Ostrovy. Londýnská rodačka s nezaměnitelným vokálem a stejně působivým účesem se nejprve prosadila díky spolupráci s elektronickým projektem Rudimental, s kterými díky singlu "Waiting All Night" dosáhla na špičku UK hitparády, v lednu tohoto roku Ella Eyre ohlásila skladbou "All About You" očekávaný sólový debut. Zpěvačka boduje nejen u britských hudebních fanoušků, ale stejně tak u kritiků: byla nominována na BRIT Critics´ Choice Award, BBC ji zařadilo do výběru Sound Of 2014, její jméno najdete také v obdobném žebříčku Brand New 2014 stanice MTV.

Bajofondo (Arg./Uruguay)
Osmičlenný Kolektiv skladatelů, zpěváků a umělců, jak sami sebe tito jihoameričtí muzikanti nazývají, udivuje hudební svět svým moderním pojetím tanga a jeho mísením s dalšími hudebními vlivy. Původně Bajofondo Tango Club debutoval v roce 2002 eponymním albem mixujícím akustické tango s elektronikou, postupem let svůj hudební záběr rozšiřuje o další subžánry elektronické taneční hudby, na které roubují alternativní latinskou hudbu z domovské Argentiny a Uruguaye. Aktuální album "Presente" vyšlo v roce 2013. Vystoupení na United Islands bude jejich prvním open air vystoupením v ČR.

Richie Ruftone (UK)
V sobotu 21. 6. můžou návštěvníci osobně pogratulovat aktuálnímu šampionovi v oboru vysoce respektovaného World DMC Battle Championship. Na pódiu v Kinského zahradě a následně také na after party v klubu Lávka svá kouzla s gramofony totiž předvede DJ Ritchie Ruftone. Mistr scratchingu začínal v 90. letech mixováním drum´n´bassu a rave music na pirátských rádiových stanicích, postupem času ho standardní mixování desek přestávalo bavit a na vystoupeních čím dál více upřednostňoval experimentování. "Scratching je totiž sakra těžká věc a nemůže jí dělat kdejaký blbec typu Paris Hilton," vysvětluje. Ve finále britského DMC battle sbíral body za originální hrátky s motivy ze Star Wars (sám se veřejně hlásí k náboženství Jedi). Je pravděpodobné, že právě něco podobně lahůdkového naservíruje také návštěvníkům United Islands.

Childhood (UK)
Přijdou vám dodnes aktuální legendární alba The Stone Roses, Primal Scream nebo House of Love? Zní vám mile návrat shoegaze scény? Očekáváte na kytarové scéně opravdu svěží vítr? Potom si nesmíte nechat ujít londýnské indie hrdiny Childhood. Britský tisk je zahrnuje superlativy a řadí je k nové vlně mladých kapel s potenciálem znovu pozvednout renomé indie scény. Stačilo jim vydat tři skladby: "Blue Velvet", "Bond Girls" a "Haltija", a z Childhood se stala jedna z nejsledovanějších nezávislých kapel Británie v roce 2014. Míří hodně vysoko a právě ve svém rozletu přistanou na festivalový koncertní set coby hlavní hvězdy pátečního programu v Kinského zahradě. Debutové album "Childhood" vyjde vzápětí během léta.

DENA (Bul.)
Původem bulharská, v Berlíně žijící rapperka DENA je senzací neortodoxní evropské (nejen) hiphopové scény. Prudce vzhůru jí vystřelil chytlavý debutový singl "Cash, Diamond Rings, Swimming Pools" a v rodné zemi neznámá rapperka se rázem stala ikonou berlínských hipsterů. S tématem módního hipsterství si ostatně ve svých skladbách pohrává neustále a asi jen ona sama ví, kolik je v tom nadsázky a ironie. DENA ve své tvorbě a stylizaci využívá předchozích mediálních a audiovizuálních studií, skvěle pracuje s módními trendy a dokáže bavit: bude to právě ona, kdo vám na Ostrovech vysvětlí, co doopravdy obnáší být nefalšovaný hipster clubber. Do Prahy přiváží představit debutové album "Flash". Úspěšnou skladbu "Flashed" Deně produkoval Erlend Øye známý z projektů Kings of Convenience a The Whitest Boy Alive.

Tipy z domácí scény:

Ohm Square
Velký návrat plánují v rámci United Islands Of Prague legendy české elektronické hudby Ohm Square, kteří představí nový koncertní program postavený na právě dokončeném novém albu.

Voila!
Lehkost, vtip, vášeň i čistá radost z hudby - to vše obnáší koncerty nové hvězdy české a slovenské klubové scény Voila! s charismatickou zpěvačkou Zdenkou Trvalcovou.

Manon meurt
Renesance shoegazu na české scéně je do značné míry zásluhou této mladé čtveřice z Rakovníka. Předskakovali slavným My Bloody Valentine a na jaře vydali okouzlující debutové minialbum.

Ille
Debut "Ve tvý skříni" zpěvačky Olgy Königové a jejího projektu Ille je jednou z událostí české klubové scény posledního roku. Boduje nejen u posluchačů, ale také v nominacích odborných hudebních cen, od Apollo po Anděly.

Nylon Jail
Olomoučtí Nylon Jail jsou jedním z největších příslibů tuzemské scény. Albový debut "My Heart Soars Like A Hawk" je charismatickou nahrávkou na pomezí country, rocku a elektroniky a jejich koncerty svou energií a živelností překonají všechna vaše očekávání.

Dvoudenní open air festival (20. – 21. června) je rozprostřen na osm pódií v centru města: Hlavní stage a Radio 1 stage v Kinského zahradě, Excelent Urban (Kampa), Check The Czech (Petřín), World Stage (Střelecký ostrov), Jazz Stage (Střelecký ostrov), Žofín a Újezd. Festivalu bude 19. června předcházet tradiční Klubová noc s koncerty desítek dalších kapel, které rozezní zavedené pražské kluby a také např. nově ožívající Nákladové nádraží Žižkov.

Na festivalu může zazářit také každý z návštěvníků, pokud si troufne na vlastní vystoupení v rámci stage Open Mike na Újezdu. Tento rok se koná v rámci United Islands Of Prague již posedmé a opět představí řadu nových tváří, ať již jednotlivců, či souborů. Moderátor a producent projektu Czech Mike se nechal v osmdesátých letech inspirovat dnes již legendárním klubem Folk City v newyorské čtvrti Greenwich Village, kde kdysi začínal třeba Bob Dylan. Zájemci o vystoupení se mohou hlásit na email michaelkyselka@centrum.cz. Open Mike bude letos opět nabídnut závěrem každé hodiny (až do 21.hodiny) po několik minut odvážlivcům z publika, kteří mohou zazpívat (kytara a elektický klavír k dispozici), zarecitovat či zarapovat anebo prostě zaimprovizovat. Svoboda není iluze.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii (02.03.2024 16:38)
- Bob Dylan a Willie Nelson v létě znovu vyrazí na společné festivalové turné (28.02.2024 14:32)
- Hudba v tisku: Kronika Radia 1 nabízí víc než jen pouhý pohled zpět (26.12.2023 16:30)
- United Islands of Prague míří do pražských klubů, společně s Klubovnou připravují divokou žánrovou plavbu (07.12.2023 11:45)
- Video: "Game over?" Ohm Square klipem "Sometimes I Lie" svou hru rozhodně nekončí (26.11.2023 13:17)
- Video: Nylon Jail natočili klip k písni "Flow" na VHS kameru v rumunském Banátu (23.11.2023 13:06)
- Fotogalerie: Malostranskou besedou zněly písně Boba Dylana (09.10.2023 08:16)
- Česko-německý fond budoucnosti oslaví 25. narozeniny spolu s festivalem United Islands - v kulturním vlaku z Prahy do Berlína (29.08.2023 10:26)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Park Portheimka v Praze 5 ožije každý čtvrtek hudbou. Vystoupí Matěj Ruppert, Lazer Viking či Michal Prokop (15.08.2023 17:47)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu