Další hvězdou ostravských Colours bude Jamie Cullum

29.01.2013 16:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jamie Cullum
© jamiecullum.com
Organizátoři festivalu Colours Of Ostrava oznámili další velké jméno, které na této akci zahraje. Jedná se o britského klavíristu a zpěváka Jamieho Culluma, který v Ostravě vystoupil už před čtyřmi lety. "Jsme rádi, že si pro svůj návrat do České republiky vybral mezi mnoha nabídkami právě náš festival, kde se mu velmi líbilo," oznámila ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Jazz není hudební styl, který by byl masově poslouchán a už vůbec ne mezi mladými. Tento zpěvák ovšem dokázal zbořit hranice a svým specifickým projevem tuto hudbu upravil tak, že i pro mladé je stravitelná. Čísla prodejnosti desek a návštěvnosti koncertů hovoří za vše. Divoká hra na klavír, která připomíná rokenrolového bohéma Jerry-Lee Lewise, famózní zpěv i multiinstrumentálnost interpreta, který se nebojí jazz skloubit i s moderními styly současnosti, jako je hip hop, to je ve zkratce Jamie Cullum, který je jako autor také podepsán pod hudbou k mnoha filmům a seriálům.

Sám o sobě říká: "Nejvíc mě inspiroval Herbie Hancock, můj první kontakt s jazzem. Pak jsem se do něho ponořil víc a propadl Milesi Davisovi, Theloniu Monkovi, Keithu Jarrettovi a Bradu Mehldauovi. Ti všichni mají zásluhu na tom, jak dnes hraji."

Festival v areálu Dolních Vítkovic proběhne, jak jsme již informovali, od 18. do 21. července a vstupenky za současnou cenu 1 390 Kč si můžete zakoupit v e-shopu festivalu, v síti Ticketpro a nebo v prodejně Oriental v Ostravě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY