Pauza White Lies končí. Letos jim vyjde nová deska

30.01.2013 14:16 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

White Lies
© last.fm
Před čtyřmi lety způsobili rozruch na kytarové scéně debutem "To Lose My Life...". Po vydání druhé nahrávky "Ritual" a následném koncertování se toho kolem londýnské trojice White Lies ale moc nedělo. Příznivci kapely však nemusí klesat na mysli! Indie rockeři rozhodně neskončili. Naopak. V tichosti připravovali nový materiál, který představí již letos.

Další podrobnosti prozradil basák Charles Cave: "Nová deska bude opravdu velmi melodická, více než předchozí dvě,". Dále v rozhovoru pro NME sdělil: "Vážná nálada a hloubka sice nevymizela, ale stejně tak budete moci v některých skladbách slyšet nefalšovanou radost."

Zarytí depkaří ale nemusí zoufat. Pověstný trademark skupiny by i tak měl být stále zachován. "Ať už se pouštíme do industriálních či elektronických věcí, jako tomu bylo třeba na dvojce, nebo děláme pompézní a orchestrální kousky, pořád je tam celkem dobře rozpoznatelný zvuk White Lies," chlácholí fanoušky Cave.

Novinka ještě stále nemá titul a neznáme také podobu jejího tracklistu. Už teď ale víme, že ústředním motivem alba bude milostný pár opouštějící blíže neurčenou evropskou provincii vstříc velkému zářícímu městu. "Tématicky se na mnoha místech nahrávky zabýváme rovností ve vztahu, zda existuje takový, kde by si oba partneři stejnou měrou sebe vážili a stejnou měrou se také navzájem milovali. Já si nejsem jistý, že takový vztah existuje," dodal hudebník.

Nenastanou-li žádné větší komplikace, novinka White Lies mezi posluchače zavítá ke konci letošního léta.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY