Sigur Rós zahrají na příštím ročníku Colours Of Ostrava

12.12.2012 11:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Sigur Rós
© facebook interpreta
První potvrzenou hvězdou následujícího ročníku Colours Of Ostrava se stala islandská kapela Sigur Rós. Skupina, jejíž hudba vychází z kořenů pomíjivé nedotčenosti přírody na Islandu, má po celém světě miliony příznivců a jejími obdivovateli jsou i konkurenti z branže, například Thom Yorke, David Bowie nebo herec Brad Pitt. Slušnou řádku vydaných studiových alb rockeři letos rozšířili o hymnický kousek "Valtari".

Formace, jejíž název v překladu znamená "Vítězná růže", píše svou historii už od roku 1997 a ředitelka festivalu Zlata Holušová je z potvrzení jejich příjezdu opravdu nadšená: "Posluchači na celém světě obdivují jejich nezaměnitelnou a uhrančivou hudbu, která chvíli zní teskně, záhadně a za chvíli se změní v bouři. Písně Sigur Rós se běžným rockovým měřítkům vymykají svojí hlubokou zakořeněností ve starobylé tesklivosti islandských balad a inspirací svádivými kouzly severských nálad," vysvětlila na závěr.

Již dvanáctý ročník festivalu proběhne napřesrok v termínu od 18. do 21. července opět v areálu Dolních Vítkovic. Pořadatelé věří, že i přes letošní výbornou návštěvnost se počty prodaných lístků na akci ještě zvýší, a proto je samozřejmostí tradičně bohatý a patřičně hvězdný lineup.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY