- musicserver.cz">

Projekt Ekompilace: "Užij si to, právě někomu pomáháš!"

20.11.2012 23:06 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ekompilace flyer
© facebook interpreta
"Slova 'Charitativní projekt', jsou docela používaná fráze, kterou slýcháme celkem často i v hudebním světě. I tak mě ale stále zajímá, co se pod tím, či oným počinem skrývá, neboli, kdo komu pomáhá a proč." Jeden z projektů splňující ušlechtile i ten pro mě důležitý bod "proč", je "Ekompilace" od hudebního recyklačního klubu Samosebou.

A dobré důvody proč mám hned dva. Zaprvé, Samosebou podporuje docela slušně nadějné kapely na české scéně a druhým důvodem je hlavní téma tohoto projektu, a to je propagace třídění a recyklace odpadu. Je příjemné zjištění, že každý z nás, kdo se rozhodne jít na koncert "Ekompilace", nebo se rozhodne poslechnout si cédéčko "Ekompilace", se právě rozhodl pomáhat. Čtením tohoto článku právě také pomáháte, takže si to užívejte.

"'Ekompilaci' vnímám nejen jako profesionálně namíchané cédéčko s dvaceti skladbami od skupin Koblížc!, The Snuff, Kyanid, A bude Hůř, Too Late, Eternal Fire, Wanted, Final Fiction, Mistake a Jakobič, které dostanete hned u vstupu zdarma, přijdete-li na jeden z křtů 'Ekompilace', ale také ho vnímám jako úspěšnou šňůru koncertů, kde za jeden večer vystoupí hned pět kapel. Líbí se mi i to, že se kapely díky 'Ekompilaci' představí před větším publikem. Na akcích dostanete zdarma nejen cédéčko Ekompilace, ale navíc můžete vyhrát zajímavé ceny, jako například elektrickou kytaru, mp4 přehrávač a další ceny. To jsem na hudební scéně už dlouho neviděl. Takže tři možnosti na nevšední a zároveň něčemu prospěšný kulturní zážitek, bychom si asi neměli nechat ujít. Co říkáte?" Poslední křty se uskuteční koncem listopadu ještě v Českých Budějovicích 21. listopadu v KD Vltavská, poté v Plzni a v Brně.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY