Linkin Park jsou v Česku s novou deskou první, jako obvykle

05.07.2012 18:58 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Americká rocková partička Linkin Park přišla s novou deskou "Living Things" a stejně jako ta předchozí je hned po vydání v čele českého prodejního žebříčku. V rádiích se i nadále nejspíš nevyhnete kanadské zpěvačce Carly Rae Jepsen a jejímu hitu "Call Me Maybe".
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
RÁDIA - "Call Me Maybe" je jednou z celé řady hitovek, které jsou na jednu stranou tuctové a jdou jedním uchem tam a druhým ven, ale stejně tak dokáží zbořit světové žebříčky. Kanadská zpěvačka Carly Rae Jepsen se nejspíš zařadí do zástupu umělců jednoho hitu - se svým hlasovým potenciálem z ní těžko bude příští Katy Perry. Druhý je Pitbull cestující zpátky v čase, třetí Flo Rida se singlem "Whistle" - jeho v Česku zatím nejúspěšnějším sólovým. Domácí jednička opět pochází ze sousedního Slovenska, je od Peter Bič Project (a pokud budeme hledat čistě českou skladbu, pak i nadále vedou oblíbení Mandrage a "Šrouby a matice").

Pokud jste náhodou zahlédli reklamu na Internet Explorer 9, možná již znáte skladbu "Too Close" od britského písničkáře Alexe Clarea. Tento singl i Clarovea debutová nahrávka sice vyšly už loni, ale právě díky zmíněné reklamě se skladba začíná setkávat s mezinárodním úspěchem až nyní a došlo i na Českou republiku. Novinka je na šedesátém šestém místě. Na šedesáté sedmé pozici je poslední singl Cheryl Cole "Call My Name", který členka populární formace Girls Aloud vybrala jako první z nové desky "A Million Lights". V pořadí třetí nejúspěšnější novinka je stejně jako ta od Cheryl z britských ostrovů a je od DJe Freshe a Dizzeeho Rascala. Skladba "Power" je na sedmdesátém čtvrtém místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. Pitbull - Back In Time
  3. Flo Rida - Whistle
  4. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  5. Peter Bič Project - Hey Now
  6. Elán - Kde si
  7. Bruno Mars - Count On Me
  8. Mandrage - Šrouby a matice
  9. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  10. DJ Antoine - Ma Chérie

Top 100 RÁDIO 26/2012 - novinky:
66. Alex Clare - Too Close
67. Cheryl Cole - Call My Name
74. DJ Fresh feat. Dizzee Rascal - Power
94. Lucie Vondráčková - Ty jsi ten nej (DJ Stonebridge remix)
97. Memphis - Sunshine

Linkin Park - Living Things
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Přestože se američtí Linkin Park čím dál tím víc odvrací od svých kořenů, nijak jim to neubírá na popularitě. I páté studiové album "Living Things" se nevyhne vysokým prodejům, protože se umístilo na prvním místě v devíti světových hitparádách včetně té české. Tomáš Klus tak je po delší době opět sesazen na druhé místo. Vzhledem k neuvěřitelnému úspěchu předpokládám, že "Racek" se vysoko v top desítce udrží i rok po vydání. Třetí je Václav Neckář a na čtvrté pozici najdeme novou, již třetí studiovou desku slovenské zpěvačky Kristíny "Na slnečnej strane sveta"

Mezi dalšími novinkami je česká bigbítová legenda Olympic a jejich pětidiskový výběr "50 Hity / Singly / Rarity" na deváté příčce a také The Offspring s devátou studiovkou "Days Go By" na příčce dvanácté (pokud patříte mezi fanoušky, vězte, že rozhodně nejde o návrat do formy a reakce jsou zatím spíše smíšené). Patnáctý je výběr letních hitů "Hot Summer Hits 2012", sedmnáctí debutují The Smashing Pumpkins, kteří na rozdíl od ofspríngů s "Oceanií" opět ve formě jsou.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Linkin Park - Living Things
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Václav Neckář - Dobrý časy
  4. new Kristína - Na slnečnej strane sveta
  5. Buty - Duperele
  6. Pavel Bobek - Kruhy
  7. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  8. Adele - 21
  9. new Olympic - 50 Hity / Singly / Rarity
  10. Stromboli - Jubilejní edice 1987 - 2012

TOP 50 Prodejní 26/2012 - novinky:
1. Linkin Park - Living Things
4. Kristína - Na slnečnej strane sveta
9. Olympic - 50 (Hity - Singly - Rarity)
12. The Offspring - Days Go By
15. Různí - Hot Summer Hits 2012
17. The Smashing Pumpkins - Oceania
19. Neil Young & Crazy Horse - Americana
30. Rush - Clockwork Angels
47. Různí - Czech Music Bestsellers

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY