Yellowcard dotočili osmou řadovku, staví se s ní i v Česku?

10.04.2012 17:54 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Yellowcard, Praha
© Tomáš Břínek
Druhá deska Yellowcard od předloňského comebacku je kompletní. Kapela zpěváka a kytaristy Ryana Keye z amerického Jacksonville strávila s producentem Nealem Avronem ve studiu pět týdnů, aby v nadcházejícím období uvedla svou celkově osmou dlouhohrající nahrávku. Ta na rozdíl od poslední "When You're Through Thinking, Say Yes" (recenze akustické reedice) bude mít mnohem kratší název a víc hostovaček.

"Album je dokončené. Bylo to impozantních pět týdnů. Jsme natěšení víc než kdy jindy na to, až nové písničky uslyšíte," navnadili na Twitteru Yellowcard, kteří prostřednictvím pravidelně aktualizovaného videoblogu umožnili fanouškům natáčecí proces z losangeleských studií sledovat takřka v přímém přenosu. Během živých vysílání pochopitelně vyzradili i některé detaily vážící se k novému produktu. Kytarista Ryan Mendez se například zmínil o tom, že sbírka bude obsahovat dohromady deset songů, tedy stejně jako základní verze loňského alba. Na rozdíl od něho ale bude novinka opatřena daleko kratším názvem. Bude prý dvouslovný a bude v něm obsaženo slovo "Air".

A další dílky do skládanky následují. Tak třeba přímo od zdroje víme, že jedna z písní se bude jmenovat "Ten" a ponese se v čistě akustickém duchu. Mnohé posluchače potěší i to, že na ně čeká hned kvartet hostů. Jmenovitě Alex Gaskarth z All Time Low, zpěvačka Tay Jardine ze skupiny We Are The In Crowd, bývalý člen Fall Out Boy Patrick Stump nebo Cassadee Pope (Hey Monday), která s Ryanem Keyem nazpívala velký loňský hit "Hang You Up".

Pro fanoušky nejzásadnější informace, tedy v jaký termín album vyjde, zatím venku není. Dá se ale předpokládat, že se tak stane začátkem léta. Na období červen-červenec mají Yellowcard v itineráři dlouhou koncertní šňůru v rámci Warped Tour, v srpnu potom přijedou do Evropy, kde už teď mají potvrzených několik festivalových vystoupení. Očekává se ale i zveřejnění některých samostatných klubových koncertů. Bude pro Prahu platit do roka a do dne?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY