Čtvrté pokračování klubové noci Education přinese show Kueda a Slugabed

07.02.2012 14:45 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Kuedo
© thefader.com
V pátek 17. února si v pražské MeetFactory přijdou na své fanoušci futurismu, tance a otevřené budoucnosti. Ten den zde totiž vystoupí Jamie Teasdala alias Kuedo, který byl součástí legendárního post-apokalyptického dua Vex'd, které na začátku 21. století definovalo zvuk dubstepu, temnoty a bezvýchodnosti.

Kuedo ale úplně opustil tyto hudební vody a špinavé zvuky podzemí vyměnil za vzletné syntetické symfonie plné radosti, křehkosti a melancholie. Dobrá nálada se naplno promítla do debutu "Severant", považovaného za jednu z nejlepších desek minulého roku. Několika cenami ověnčeného protřelého hudebníka, který se dostal i do našeho žebříčku Top 50, doplní jedenadvacetiletý talent Slugabed prezentující svou tvorbu u labelu Ninja Tune, kde by mu tento rok měla vyjít debutová deska. Mladý britský muzikant se naplno vyžívá v možnostech samplování a jeho vysoce taneční koláže jsou plné roztodivných a hravých zvuků. Díky svému originálnímu přístupu a blízkému vztahu k hip hopu si Slugabeda za remixéra vybraly osobnosti jako Roots Manuva nebo Busta Rhymes.

Českou scénu bude zastupovat dvoučlenný projekt Forma, který právě vydal své premiérové album s názvem "Earotikon", na němž se mísí vlivy jazzu, hip hopu a poslechové elektroniky. Své zkušenosti ze zahraniční a široký žánrový rozsah určitě zužitkuje Denoir i ukrajinský host Valta, který je členem sdružení Kievbass a má svůj pořad na respektovaném rádiu Sub.fm.

Vstupenky seženete nyní za 150 Kč (+ poplatky). Předprodej zajišťují sítě Ticketportal a Ticketstream.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY